Сб, 2024-04-20, 15:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 27 » На організаторів фестивалю "Гайдамака.UA" напали молодики з бейсбольними битами
15:36
На організаторів фестивалю "Гайдамака.UA" напали молодики з бейсбольними битами
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

  Під час проведення фестивалю повстанської й патріотичної пісні "Гайдамаки.UA" група з 15 молодиків із битками напала на охорону й організаторів фестивалю.

За словами кореспондента proUA, о 20.30 26 вересня до столиків організаторів фестивалю підійшла організована група молодиків "характерної зовнішності". Вони були у спортивних костюмах, у декого з них за спиною були сховані бейсбольні біти та палиці.

За свідченням журналіста, наблизившись до столика тих, хто реєструє учасників фестивалю, хулігани одразу почали бити сидячих людей і продовжили напад бійкою з охоронцями фестивалю, яких виявилося на вході у декілька разів менше за нападників. Не чекаючи підходу допомоги з боку головної сцени фестивалю, молодчики з бітами кинулися врозтіч по всій території, на якій проводилися концерти й лекції.

Два працівники міліції, які перебували безпосередньо на фестивалі у формі, не побажали вдатися до якихось ефективних дій, тому нікого з нападників, станом на 22.00 неділі, не було затримано.

За словами організаторів фестивалю, їхнє звернення до міліції міста Ірпеня (Київська область) - за телефоном "102" - було просто проігноровано, незважаючи на те, що серед тих, хто захищався, є потерпілі з різного ступеня травмами.

Тікаючи від сил охорони фестивалю й учасників, які мобілізувалися, хулігани обіцяли повернутися з більшими силами. У зв'язку з цим охорону фестивалю посилили, зокрема за рахунок добровольців з-поміж відвідувачів і учасників фестивалю "Гайдамаки.UA".

Фестиваль повстанської й патріотичної пісні "Гайдамаки.UA" проводився з 24 по 26 вересня в парку Перемоги міста Ірпеня. У програмі фестивалю були політичні дискусії й зустрічі з відомими політиками, журналістами та громадськими діячами, а також концерти.

Серед виконавців – гурти "Тінь сонця", "ТНМК", "От Вінта", "Мертвий Півень", "Тартак" і "Вертеп", а також Тарас Чубай, Ярослав Джусь, Тарас Компаніченко та інші.

24 вересня, перед початком фестивалю, народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко попросив голову СБУ Валерія Хорошковського перевірити законність проведення фестивалю "Гайдамаки.UA".

У відповідь народний депутат від НУ-НС Олесь Доній, який є головою оргкомітету й головним режисером фестивалю "Гайдамаки.UA", назвав поведінку Колесніченка неадекватною і заявив, що той потребує "психіатричної експертизи".

У свою чергу, група "Мертвий півень", про нібито пісню якої йшлося у заяві Колесніченка, вимагає від нього вибачень. В іншому разі музиканти передадуть справу до суду.

Нещодавно у Росії також напали на музичний фестиваль. Десятки молодих людей побили охорону та глядачів фестивалю палицями та арматурою, а потім зникли у натовпі.

- Кириленко буде ініціювати парламентську ТСК

Партія "За Україну!" ініціюватиме на найближчому засіданні парламенту створення слідчої комісії у зв’язку з побиттям учасників та організаторів фестивалю повстанської та патріотичної пісні "Гайдамаки.UA". Про це заявив лідер партії В’ячеслав Кириленко, передає УНІАН.

Також Кириленко повідомив, що на ім’я генерального прокурора, голови МВС та голови СБУ передано звернення за підписом усіх депутатів від партії "За Україну!" з вимогою розслідували напад на учасників та організаторів фестивалю "Гайдамаки.UA".

"Сьогодні ми стали свідками ситуації, коли політична дискусія перетворюється в політичну розправу", - наголосив Кириленко.

Лідер партії "За Україну!" зазначив, що правоохоронці зобов’язані встановити не тільки виконавців цього нападу, а й встановити його замовників.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1018 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ