Ср, 2024-04-24, 07:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 1 » На острові Лідо стартує 67-й Міжнародний венеціанський кінофестиваль
13:00
На острові Лідо стартує 67-й Міжнародний венеціанський кінофестиваль
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Прем'єрами фільмів відомих американських режисерів Даррена Аронофскі і Роберта Родрігеса відкривається сьогодні на острові Лідо у Венеціанській лагуні 67-й Міжнародний венеціанський кінофестиваль.

На церемонії відкриття очікується поява Наталі Портман, яка виконала головну роль у новій картині володаря "Золотого лева Святого Марка" 2008 року Аронофскі "Чорний лебідь", що оповідає про світ балету. Стрічка бере участь у програмі основного конкурсу, в якій усього значаться 23 картини, передає ИТАР-ТАСС.

Нову роботу "Мачете" Родрігеса буде показано поза конкурсом у новій секції "Фільм опівночі".

Всього в ці дні Венеція покаже 85 ігрових фільмів, з них 81 - світові прем'єри. 22 з 23 конкурсних фільмів 67-го Венеціанського кінофестивалю були оголошені наприкінці липня.

Фестиваль цього року проходить за оновленою схемою. За рахунок скасування окремої конкурсної секції короткометражних стрічок значно розширена програма паралельної конкурсної програми "Горизонти", в якій широко представлено експериментаторське кіно та відео-арт.

На відміну від попередніх фестивалів, цього разу до Венеції прибуде мало голлівудських зірок. Так, Дастін Хоффман з'явиться на фестивалі як виконавець головної ролі в канадсько-італійській екранізації роману "Варіант Барні" (Barney's Version), знятій Річардом Льюїсом (Richard J. Lewis). Режисерські роботи Бена Аффлека і його молодшого брата Кейсі будуть представлені поза конкурсом. Також поза конкурсом покажуть документальні фільми Мартіна Скорсезе і Джузеппе Торнаторе, а також нову режисерську роботу Мікеле Плачідо.

Всього поза конкурсом буде показано 10 картин, зокрема "Останній фільм" (The Last Movie) померлого наприкінці травня Денніса Хоппера, "Місто" (The Town) Бена Аффлека (Ben Affleck) і "Я все ще тут" його молодшого брата Кейсі Аффлека (Casey Affleck), "Дівчина в жовтих черевиках" (That Girl in Yellow Boots) індійця Анурага Кашьяпа (Anurag Kashyap), "Пережити самого себе" Яна Шванкмайєра і "Горбачов" (Gorbaciof) Стефано Інчерті (Stefano Incerti), де йдеться не про першого радянського президента, а про гравця, дуже на нього схожого (головну роль зіграв відомий за "Дивовижним" і "Наслідками любові" Тоні Сервілло), передає РИА "Новости".

Журі на чолі з культовим режисером Квентіном Тарантіно оголосить переможців 11 вересня. Закриється фестиваль позаконкурсною стрічкою Джулі Теймор "Буря" за мотивами комедії Шекспіра.

Венеціанський міжнародний кінофестиваль (Mostra Internazionale dell'Arte Cinematografica), який вважається складовою частиною венеціанського Бієнале, - найстаріший в Європі: він проводиться на острові Лідо з 1932 року. Найперші кіносеанси влаштовувалися на терасі готелю Excelsior, де тепер поселяються кінозірки, а до 1937 року був побудований Палац кіно (Palazzo del Cinema), де тепер і вручають "Золотих левів".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1138 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ