Пт, 2024-04-26, 15:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Липень » 3 » На ранок 3 липня - оперативне зведення Генштабу ЗСУ
10:37
На ранок 3 липня - оперативне зведення Генштабу ЗСУ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Почалася 130-та доба протистояння України російському військовому вторгненню.

В оперативній інформації Генштабу ЗСУ станом на 06:00 3 червня йдеться про те, що на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. З 1 липня року розпочато ротацію підрозділів збройних сил Білорусі в Брестській області. Посилюється система протиповітряної оборони за рахунок підрозділів Східного військового округу збройних сил російської федерації.

На Сіверському напрямку противник продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону. Ворог обстріляв з території рф позиції сил оборони та цивільну інфраструктуру поблизу Бачівська та Вовківки Сумської області.

На Харківському напрямку ворог веде оборону зайнятих раніше позицій. Обстрілював з артилерії райони населених пунктів Російська Лозова, Перемога, Верхній Салтів, Замулівка, Волобуївка, Мілова, Протопопівка, Розплідник, Прудянка та Норцівка.

Штурм неподалік Прудянки наші воїни успішно відбили. Противник завдав авіаудару недалеко від Мосьпанового та Гракового.

На Слов'янському напрямі окупанти бороняться. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Дубровно, Мазанівка, Краснопілля, Суха Кам'янка, Вірнопілля та Маяки. Неодноразово безуспішно намагалися вести штурмові дії неподалік Мазанівки. Ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Донецькому напрямі основні зусилля окупанти зосереджують на закріпленні на позиціях у районі Лисичанська та Верхньокам'янки. Вели наступальні дії поблизу Білогорівки, успіху не мали, змушені були відійти.

На Бахмутському напрямку ворог скоїв обстріл недалеко від Новолуганського та Травневого. Наніс авіаудар поблизу Покровського. Намагається вести наступ у районі населеного пункту Спірне, бойові дії продовжуються.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник обстрілював наші позиції в районах населених пунктів Піски, Невельське, Новомихайлівка, Новоданилівка, Полтавка, Білогір'я, Ольгівське та Кам'янське. Штурмовими діями ворог намагається покращити тактичне становище у районі населеного пункту Спартак.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на недопущенні просування українських підрозділів на можливих напрямках наступу. Здійснював систематичні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Іванівка.

Російські окупанти завдають систематичних ракетних ударів на Миколаївському напрямку.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання Чорноморського флоту рф продовжує виконувати завдання щодо блокування морських комунікацій та ведення розвідки. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Авіація ЗСУ працювала фактично за всіма напрямками бойових дій – у Миколаївській, Запорізькій, Харківській, Донецькій та Луганській областях. Здійснила майже півтора десятка групових вильотів. Знищено близько двадцяти одиниць ворожої техніки та два польові склади боєприпасів. Наші підрозділи продовжують успішне виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 417 | Додав: adminA | Теги: оперативне зведення Генштабу ЗСУ, 3 липня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ