Чт, 2024-04-25, 18:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 13 » На суд Луценка прибули Кокс та Кваснєвський
11:18
На суд Луценка прибули Кокс та Кваснєвський
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Печерському районному суді Києва розпочалося чергове засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Суддя зачитує останній том справи.

На судовому засіданні присутні представники Європарламенту колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент Європарламенту Патрік Кокс.

У зв'язку з їхньою присутністю, Луценку до клітки поставили стіл.

Пет Кокс і Олександр Кваснєвський відвідали 12 липня в Київському слідчому ізоляторі Юрія Луценка і колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної пенітенціарної служби.

Кокс і Кваснєвський також відвідали окремі приміщення медико-санітарної частини СІЗО і корпус для утримання жінок.

За результатами візиту гості, як зазначається, подякували керівництву установи і регіональному управлінню за надану можливість ознайомитися з організацією і можливістю поспілкуватися з Луценком і Іващенком.

Як повідомлялося, спостерігачі від ЄП Квасневський і Кокс були присутні на судовому засіданні в Київському райсуді Харкова, де розглядали кримінальну справу стосовно Тимошенко щодо діяльності корпорації ЄЕСУ.

Напередодні європейські гості відвідали Тимошенко в лікарні у Харкові. Крім того, Кваснєвському і Коксу сподобалася колонія Тимошенко в Харкові.

6 червня Європарламент делегував як спостережну місію на розгляд касації в справі Тимошенко колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського й екс-президента Європарламенту Пета Кокса.

Луценку не дали долучити документ для захисту

Суддя о 9.10 завершила зачитувати матеріали справи Юрія Луценка щодо епізоду про стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

Перш ніж суд перейде до допиту підсудних, Луценко заявив клопотання про долучення до матеріалів справи інструкції, передає прес-служба "Народної самооборони".

"Я не зможу захищатись без цього документа. Я взагалі не розумію, як ви можете розглядати справу, не витребувавши документ, у порушенні якого мене звинувачують", - сказав Луценко

Прокурори заперечили проти клопотання, мотивуючи це тим, що інструкція не згадується в обвинувальному висновку.

За кілька хвилин суддя відхилила клопотання захисту.

Суд у справі Луценка відмовився витребувати інструкцію про оперативно-розшукову діяльність міліції

Печерський районний суд Києва на засіданні у кримінальній справі за обвинуваченням Юрія Луценка в зловживанні службовими повноваженнями під час продовження стеження в справі про отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка відмовився витребувати відомчу інструкцію Міністерства внутрішніх справ, затверджену наказом від 17 липня 2004 №007, яка регламентує оперативно-розшукову діяльність оперпідрозділів органів внутрішніх справ. Таке рішення на засіданні прийняла суддя Ганна Медушевська.

Тим самим суддя вже втретє відхилила відповідне клопотання Луценка, залишивши за ним право подати його повторно.

Луценко пояснив необхідність залучення цього документа до матеріалів справи тим, що в пред'явлених йому обвинуваченнях у перевищенні повноважень під час продовження строків стеження за водієм колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка Валентином Давиденком сказано, що він порушив положення закону і зазначеної інструкції.

Луценко зазначив, що без використання цього документа, якого немає у вільному користуванні, він не зможе дати повні відповіді на питання під час допиту в суді.

"Під час мого допиту життєво необхідно мати на руках документ, у порушенні якого мене обвинувачують, а саме інструкцію МВС №007. Без посилання на норми цієї інструкції я не зможу повністю інформувати суд про відомі мені обставини справи і відповідати на питання суду, обвинувачення і захисту", - сказав він.

Зараз суд оголосив технічну перерву, після якого почнеться допит підсудних.

Зазначимо, за версією слідства, Луценко незаконно санкціонував стеження за одним з фігурантів справи про отруєння Ющенка - Давиденком.

Суд почав досліджувати ще один том справи, який раніше не було виділено в окреме провадження

Сторона обвинувачення на процесі проти екс-глави МВС Юрія Луценка звернулася з клопотанням про дослідження матеріалів ще одного тому справи, який раніше не було виділено в окреме провадження.

Відповідне клопотання на судовому засіданні в п'ятницю озвучив прокурор Євген Зінченко після того, як головуюча на процесі суддя Ганна Медушевська оголосила про завершення дослідження матеріалів справи та мала намір перейти до допиту підсудних - Луценка та колишніх оперативників Володимира Тарасенка та Олега Павленова.

У свою чергу екс-міністр заявив судді, що цей том не стосується епізоду, який нині слухає Печерський райсуд.

"Якщо так, то читайте всі томи, починаючи з першого, а не ідіть на поводі у прокуратури, оскільки це вибірковий підхід", - заявив Луценко.

У відповідь на це суддя задовольнила клопотання прокуратури та почала вивчати матеріали ще одного тому справи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: На суд Луценка. Кокс. Кваснєвський
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ