Вт, 2024-04-16, 11:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 4 » Набув чинності новий Податковий кодекс
12:39
Набув чинності новий Податковий кодекс
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Набув чинності ухвалений Верховною Радою і підписаний президентом України в п'ятницю Податковий кодекс.

У суботу документ опубліковано в офіційному друкованому виданні Верховної Ради газеті "Голос України". Повний текст ухваленого кодексу розміщується на 55 сторінках газети, сообщает "Интерфакс-Украина".

Разом із Податковим кодексом був опублікований і таким чином набув чинності і закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з ухваленням Податкового кодексу України", також підписаний главою держави в п'ятницю. Текст закону займає три сторінки в офіційному парламентському виданні.

Як повідомлялося, Ухвалений Податковий кодекс вперше зібрав в одному документі всі норми, що регулюють оподаткування в країні, хоча опозиція критикувала уряд за відмову внесення до кодексу закону про податкову службу.

За словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, передбачене в Податковому кодексі зниження ставок основних податків зробить податковий режим одним найпривабливіших у Європі. Зокрема, ставку податку на прибуток, що на сьогодні становить 25%, буде знижено в 2011 році до 23%, у 2012 році - до 21%, у 2013 році - до 19% і з 2014 року - до 16%. Крім того, податок на додану вартість з 2014 року також буде зменшено до 17% з нинішніх 20%. У частині оподаткування фізичних доходів нинішню єдину ставку 15% перетворено на малопрогресивну шкалу за рахунок додаткової ставки 17% для доходів, що перевищують десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої відповідно до закону на 1 січня звітного податкового року (наразі мінімальна зарплата становить 922 грн на місяць).

Відповідно до Податкового кодексу, з 2015 року запроваджується оподаткування доходів за депозитами за ставкою 5%, але одночасно вже з 2011 року ставку оподаткування дивідендів буде знижено з 15% до 5%. Документ вперше в Україні вводить податок на нерухомість, однак звільняє від нього тих, у кого площа житлової нерухомості не перевищує 120 кв.м при проживанні в квартирі і 250 кв.м - в будинку

Найбільші суперечки, які призвели до протестів на майдані, викликали розділи Податкового кодексу про адміністрування податків і посилення режиму спрощеної системи оподаткування.

У результаті президент застосував право вето, і за його пропозицією найодіозніші норми в частині адміністрування (наприклад, порушення презумпції невинуватості платника податків або лазівки для адміністративного арешту майна) були виключені з Податкового закону разом з усім розділом про "спрощенців". Утім, повної перемоги "спрощенцям" домогтися не вдалося: згідно з новим податковим кодексом підприємствам заборонено зараховувати на валові витрати купівлю у "спрощенців" товарів і послуг, а це означає, що тепер їх обкладатимуть податком на прибуток.

За пропозицією президента, в остаточний текст також увійшла норма, яка надає дозвіл зараховувати на валові витрати оплату консалтингу, маркетингу, реклами від нерезидентів, якщо вони не перевищують 4% виторгу.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 2501 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ