Ср, 2024-04-24, 04:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 8 » Нацрада позбавила "ТВі" і "5 канал" ефірних частот
20:35
Нацрада позбавила "ТВі" і "5 канал" ефірних частот
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Національна рада з телебачення і радіомовлення (Нацтелерадіо) на виконання рішення Київського адміністративного апеляційного суду (КААС) від 30 серпня 2010 скасувала своє рішення від 27 січня 2010 р. про надання ліцензій на ефірне мовлення для каналів "ТВі" та "5 канал". Таке рішення було прийнято на засіданні Нацтелерадіо, передає РБК.

Відтепер канали "ТВі" та "5 канал" позбавляються частот на ефірне мовлення. Проте, як зазначила заступник голови Нацтелерадіо Лариса Мудрак на засіданні, рада пішла на зустріч цим телеканалам і надала можливість вести ефірне мовлення на тих частотах, які були отримані каналами на інших конкурсах, до конкурсу 27 січня 2010 р. Також, як зазначила Мудрак , "5 канал" і "ТВi" в 3-денний термін повинні надати заяви до Нацтелерадіо для того, щоб відновити ліцензії на ефірне мовлення на тих частотах, які були отримані цими каналами до 27 січня 2010 р.

За словами представника каналу "ТВі" Юрія Крайняка, сьогоднішнє рішення Нацтелерадіо буде оскаржено 9 вересня в судовому порядку. "Рішення це є заплутаним і абсолютно не юридичним. Більш того, КААС зобов'язав Нацтелерадіо відмінити не тільки ті ліцензії, які були видані 27 січня 2010, але ті, які були отримані каналом раніше ", - зазначив Крайняк.

- Нацрада зняла з розгляду питання про позапланові перевірки "1+1" та "Гравіс-Кіно"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зняла з розгляду питання про проведення позапланових перевірок двох телеканалів. Про це повідомили у прес-службі Нацради, передає УНІАН.

Зокрема, за даними прес-службі, на засідання Національної ради сьогодні, 8 вересня, було винесено проект рішення про призначення позапланової перевірки "Студії 1+1" у зв’язку із зафіксованою під час моніторингу ознакою порушення: факт систематичного переривання випусків новин "ТСН" рекламними блоками, ідентифікованими як "Коротка реклама".

Заступник генерального директора телекомпанії Максим Варламов, який був присутній на засіданні, розповів про ситуацію, спричинену розбіжностями у тлумаченні вітчизняного законодавства і Європейської конвенції про транскордонне мовлення. Він запропонував Національній раді звернутися до експертних організацій, які можуть роз’яснити цю суперечність. Також він запевнив членів Нацради, що від сьогодні коротка реклама зникне з випусків новин.

Крім того, на засідання Національної ради виносився проект рішення про призначення позапланової перевірки ТОВ "Гравіс-Кіно" у зв’язку із зафіксованими під час моніторингу ознаками порушень у програмній концепції мовлення телерадіоорганізації.

Оскільки представник телекомпанії повідомив, що ТОВ "Гравіс-Кіно" подало до Національної ради заяву на переоформлення ліцензії, що було підтверджено відповідними службами регуляторного органу, це питання також було знято з розгляду.

Водночас Нацрада ухвалила рішення про призначення позапланової перевірки ТОВ "Українська цифрова телемережа", м. Київ, щодо дотримання умов ліцензії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1130 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ