Пт, 2024-04-19, 13:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 6 » Нацрада вигадала нове маркування для телепрограм
12:20
Нацрада вигадала нове маркування для телепрограм
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення підготувала проект нового маркування медіаконтенту на ТБ. Зокрема програми і фільми, які містять елементи насилля, пропонується позначати піктограмами із зображенням кулака, елементи еротики або сцени сексу - символами гендерної належності, про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомила одна з розробників проекту, заступник директора Інституту соціальної і політичної психології АПН Любов Найдьонова, нові символи замінять нині чинну на телебаченні систему маркування - зелений кружечок (програма для широкого перегляду), жовтий трикутник (перегляд неповнолітніми дозволено у присутності батьків), червоний квадрат (передача тільки для дорослих). На думку пані Найдьонової, нинішня система неефективна, оскільки "за неоднозначних критеріїв визначення в ній допускається багато помилок".

Відповідно до нової системи маркування, в лівому нижньому куті екрана глядач побачить два кола - один із вказівкою вікового обмеження (6, 9, 12, 16 років), другий - з піктограмою, що відображає наявність небезпечного контенту. Телепродукт пропонується сортувати за сімома категоріями - виходячи з наявності в ньому сцен насильства, жорстокості і смерті; жахів і катастроф; сексу; споживання наркотиків, алкоголю і тютюну; нецензурної лексики і кримінального жаргону; дискримінації.

Зокрема, фільми зі сценами насильства запропоновано позначати круглою піктограмою із зображенням кулака або людини в центрі мішені, фільми жахів - зображенням гарбуза - атрибута свята Хелловіну; фільми зі сценами сексу - гендерними символами; вживання наркотиків - листком марихуани.

За словами пані Найдьонової, програми, заборонені до перегляду дітям до 6 років, не варто демонструвати до 21.30, 9 і 12 років - до 22.00, 16 років - до 22.30, 18 років - до 0.00. Експерти, запрошені на засідання робочої групи, розкритикували нову систему.

"Ці картинки складні для сприйняття. Символи, що позначають сцени сексу, будуть незрозумілі мешканцям малих міст і сіл. А з приводу листа марихуани в колі я подумала б, що це лист каштана, символ Києва", - заявила зокрема, психолог, директор міжнародного гуманітарного центру "Розрада" Валентина Бондаровська.

У Нацраді повідомили, що проект фінансується не з держбюджету, а підтримується Радою Європи (РЄ).

"Піктограми розроблялися Київським національним інститутом технологій та дизайну безоплатно, а орієнтовна вартість створення комп'ютерної програми для кодування становить 30 тис євро", - розповіла координатор проекту РЄ "Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі" Ольга Сєдова.

За словами заступника голови Нацради Лариси Мудрак, символи будуть затверджені до кінця року, після чого, в 2013 році, протестовані на одному з державних телеканалів: "У цілому реалізація проекту займе від трьох до шести років. Спочатку буде створена технічна база, а потім окремим законом буде затверджено кодування програм".

Раніше повідомлялося, що у Росії мультиплікаційний серіал "Ну, постривай!" потрапив у категорію фільмів "18+". По телевізору його можна буде показувати не раніше 23 години. Популярний мультфільм став "жертвою" закону "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров’ю та розвитку".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: Нацрада, маркування для телепрограм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ