Чт, 2024-04-25, 06:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 13 » Над США простягся сніговий циклон. Скасовано тисячі авіарейсів
14:55
Над США простягся сніговий циклон. Скасовано тисячі авіарейсів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Потужний циклон, що приніс в центральні штати США похолодання і сніг, рухається до східних районів країни, передає канал "Вести".

У неділю в порушених негодою штатах США було перекрито дороги, як локального, так і федерального значення. Негодою охоплені штати Айова, Мічиган, Міннесота, Огайо, Північна і Південна Дакота, Вісконсин, Іллінойс і Міссурі. В аеропортах регіону скасовано тисячі рейсів. Тільки аеропорти Чикаго (штат Іллінойс - ред.) скасували понад 1400 рейсів.

За даними фахівців з Національної служби погоди США, погана погода в регіоні збережеться ще протягом найближчої доби. Десятки тисяч споживачів у регіоні залишилися без електроенергії. Тільки в штаті Вісконсін без світла і тепла залишилися понад 10 тисяч споживачів.

Негода, за даними місцевої поліції, стала причиною численних дрібних аварій. Тільки в штаті Мічіган з півночі до 12.00 неділі в дорожні служби надійшли повідомлення про 850 аварій. Ситуація на дорогах, не тільки в Мічигані, а й у сусідніх з ним штатах залишається вкрай складною.

У Вісконсині за минулий день сталося декілька великих аварій, в яких загинуло дві людини і ще кілька постраждали. У північній і центральній частинах штату випало 46 сантиметрів опадів.

У Міннесоті випало 58 сантиметрів опадів, а температура недільної ночі опустилася до 30 градусів морозу. У Міннеаполісі снігопад призвів до часткового обвалення даху в спортивному комплексі Metrodome. Сніг, що зібрався на даху, посипався через проломи прямо на арену комплексу, яка вміщує 64 000 глядачів. Після обвалення адміністрації Metrodome довелося скасувати заплановані на 12 грудня спортивні змагання, повідомляє Lenta.ru.

За даними метеорологів, пориви вітру досягають 80 кілометрів на годину, а температура в зоні стихійного лиха становить мінус 10 градусів за шкалою Цельсія. У результаті на вже очищених і посипаних реагентами дорогах розталий там сніг замерзає, і проїжджа частина обмерзає. Крім того, інтенсивність снігопаду така, що видимість на дорогах практично дорівнює нулю.

США дуже часто потерпають від сильних снігопадів. Так, у лютому президент США Барак Обама оголосив штат Вірджинія (що межує з федеральним округом Колумбія, на території якого перебуває столиця США) зоною надзвичайного стану у зв'язку з потужними снігопадами, що пройшли на його території.

Глава держави розпорядився надати штату фінансову допомогу з федерального бюджету для ліквідації наслідків стихійного лиха.

Тоді ж у столиці США внаслідок "снігового Армагедону" почався транспортний колапс. На вулицях міста утворилися багатокілометрові черги ,викликані тим, що в багатьох місцях через потужні замети ширина проїжджої частини не перевищувала декількох метрів.

А мер Нью-Йорка Майкл Блумберг сказав тоді, що кожен дюйм снігу (2,5 сантиметра) обійшовся місту в мільйон доларів - що означає загальні збитки близько 30-35 мільйонів доларів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1110 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ