Пт, 2024-03-29, 07:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 29 » "Нафтогаз" вже отримав від МФО 500 млн дол. Україна закачуватиме газ із РФ по 227,4 дол., але реверс із Європи не зупинить
10:42
"Нафтогаз" вже отримав від МФО 500 млн дол. Україна закачуватиме газ із РФ по 227,4 дол., але реверс із Європи не зупинить
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україна розпочне закачування російський газ для проходження опалювального сезону одразу після підписання тристороннього протоколу за так званим зимовим пакетом, однак при цьому не зупинить реверсних поставок палива з Європи.

Про це сказав на брифінгу у понеділок 28 вересня в Києві міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає УНІАН.

Він зазначив, що обсяг газу, який може бути закуплений у російського "Газпрому", становитиме близько 2 млрд кубометрів. Решту обсягу, який буде необхідний у рамках підготовки до зими, буде закуплено в Європі.

Демчишин заявив, що Україна виділить 500 млн дол. на придбання газу з Російської Федерації для проходження опалювального сезону 2015-2016 року.

Він уточнив, що ці кошти – це внутрішні ресурси країни, які вдалося нагромадити.

"Цього вистачить на придбання близько 2 млрд кубів", - зазначив міністр.

Україна очікує, що ціна російського газу, який закуповуватиметься у 1-му кварталі 2016 року, буде меншою за вартість палива, яке закуповуватиметься в 4-му кварталі 2015 року, в середньому на 5%, сказав Демчишин.

"Ми очікуємо, що ціна в першому кварталі буде ще меншою, - сказав міністр. – Ціна буде меншою приблизно на 5%".

"Нафтогаз" планує підписати угоду на постачання газу з Росії за 227,4 дол. та вже отримав півмільярда дол. від Міжнародних фінансових організацій

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує наприкінці вересня - на початку жовтня підписали тристоронню угоду на поставки російського природного газу.

Про це заявив на прес-конференції голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

"Я думаю, що ми маємо встигнути підписали тристоронню газову угоду до кінця вересня або на початку жовтня", - сказав він.

При цьому Коболєв повідомив, що вартість російського газу у 4-му кварталі для України становитиме 227,36 дол. За 1 тис. куб. метрів.

За його словами, станом на 6:00 28 вересня у підземних сховищах газу знаходиться 15,562 млрд кубометрів газу. При цьому голова правління "Нафтогазу" зазначив, що при відновленні закупівлі російського газу запаси газу в сховищах можуть бути на рівні 17,4 млрд кубометрів до кінця жовтня.

"Якщо ми дозакупимо ще близько 2 млрд, то до кінця жовтня у нас буде близько 17,4 млрд кубів", - сказав Коболєв.

Крім того, Коболєв заявив, що "Нафтогаз" отримав 500 мільйонів доларів на закупівлю російського газу від Міжнародних фінансових організацій.

"Гроші вже на рахунку "Нафтогазу", вони знаходяться на спеціальному рахунку у банку, який зарезервований для використання для закупівлі газу у "Газпрому". Витрачати ми будемо поступового по мірі необхідності і у міру відбору газу як ми робили весь минулий рік", - заявив він.

Як повідомлялось, Україна, Росія і Єврокомісія 25 вересня погодили умови зимового газового пакета на період з 1 жовтня 2015 року до кінця березня 2016 року.

Згідно з документом, українська сторона взяла зобов'язання закупити, починаючи з жовтня, 2 млрд кубометрів газу для закачування у сховища. На закупівлю цього обсягу уряд України має виділити 500 млн дол. У свою чергу, Росія бере на себе зобов'язання знизити ціну на свій газ для України в 4-му кварталі 2015 року та 1-му кварталі 2016 року до конкурентного рівня, порівнянного з рівнем цін для суміжних із Україною країн ЄС.

Також повідомлялося, що найближчим часом Євросоюз, згідно з досягнутими домовленостями в ході тристоронніх переговорів, виділить Україні 500 млн доларів для закупівлі 2 млрд кубометрів російського газу.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наголошував, що для проходження опалювального сезону Україна має закачати до сховищ не менш як 19 млрд кубометрів газу. На поточний момент запаси газу становлять 15,5 млрд кубометрів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 806 | Додав: adminA | Теги: реверс, Європа, 227, 4 дол., РФ, МФО 500 млн дол, Україна, газ, Нафтогаз
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ