Пт, 2024-04-26, 09:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 2 » Найбільшими корупціонерами у світі назвали Росію та Китай
12:24
Найбільшими корупціонерами у світі назвали Росію та Китай
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Міжнародна антикорупційна організації Transparency International опублікувала доповідь, що містить індекс хабарництва експортних компаній за кордоном, - Bribe Payers Index. Цього року країною-лідером за даним показником експерти Transparency назвали Росію. Про це йдеться в прес-релізі організації.

Усього аналітики розглянули діяльність компаній 28 країн з найбільшими економіками в 19 основних економічних секторах. Країна, чий індекс максимально близький до 10 пунктів, може похвалитися найнижчим рівнем хабарництва за кордоном. Так, цього року такими країнами названо Голландію та Швейцарію, що набрали 8,8 пункту, тоді як Росія удостоїлася лише 6,1 пункту, за якою йде Китай, що отримає 6,5 пункту. Найбільше корупції у сфері держзамовлень - 5,3, найменш корумповані галузі - сільськогосподарська та легка промисловість (7,1).

"Ситуація з Китаєм і Росією є серйозною підставою для занепокоєння. Враховуючи той факт, що присутність компаній цих країн на світових ринках неухильно зростає, такий високий рівень хабарництва може негативно позначитися на економічному кліматі у відповідних галузях і на можливості цих компаній вести чесну ринкову конкуренцію. Найбільше в останні роки російські компанії посилили свою присутність в нафтогазовому секторі, для Китаю ж це гірничодобувна індустрія та інфраструктура", - йдеться в доповіді Transparency.

"Провідна позиція Росії в індексі Bribe Payers Index не повинна викликати подив. Країна донині бореться з внутрішньою корупцією, надто в державних установах. Цілком природно, що хабарі поширюються і на приватні підприємства як усередині РФ, так і за кордоном", - заявила Олена Панфілова, голова відділення Transparency в Росії, яку цитує РБК.

Зазначимо, що Україна в рейтингу найбільш корупційних країн світу не розглядалася. Нещодавно президент України затвердив Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 рр., а поки що покращень у боротьбі з корупцією в Україні не видно. Раніше навіть Служба безпеки визнала, що в Україні корупцією вражені всі гілки влади.

Україна посідає останні місця щодо рівня корупції серед країн Європи. Так, за показниками поширення корупції та хабарництва Україна посідає 24-те, передостаннє місце в Європі. А в рейтингу економічних свобод Україна - на останньому місці в Європі та 164-му місці у світі зі 179 країн.

Про високий рівень корупції в Україні та відсутність боротьби з нею говорять і в ЄС та НАТО. А GRECO - група держав з протидії корупції Ради Європи - відзначила провал України в плані законодавчого забезпечення боротьби з корупцією та невідповідність європейським стандартам боротьби з корупцією за 13 напрямами.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 861 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ