Пт, 2024-03-29, 14:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 30 » Найчисельніший за останні 85 років страйк бюджетників почався у Британії
15:27
Найчисельніший за останні 85 років страйк бюджетників почався у Британії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Близько двох мільйонів британських держслужбовців готуються до страйку проти пенсійної реформи і замороження зарплат, який має стати найбільш масовим у новітній історії країни.

Заплановано понад тисячу демонстрацій, які призведуть до серйозних збоїв у роботі шкіл, лікарень, летовищ, морських портів та державних установ по всій Великій Британії, передає Бі-Бі-Сі.

За даними міністерства освіти, в середу буде закрито більше половини з близько 22 тисяч державних шкіл країни.

Страйк триватиме 24 години і також позначиться на роботі судів, центрів зайнятості, бібліотек та сміттєзбиральних бригад.

За оцінками спостерігачів, цей страйк стане найчисленнішим подібним виступом від часів знаменитого Всенародного страйку, який пройшов у Великобританії в 1926 році.

Представники Даунінг-стріт наполягають, що акціями протесту "нічого не доб'єшся", і закликають профспілкових лідерів продовжити переговори.

Профспілки виступають проти планів уряду, згідно з якими бюджетникам доведеться платити більше податків і працювати довше, щоб заслужити свої пенсії.

Голова секретаріату кабінету міністрів Френсіс Мод назвав акцію "невиправданою і неправильною".

"Поки тривають переговори, я закликаю громадськість самостійно оцінити наші пропозиції, замість слухати лідерів профспілок", - сказав Мод.

"Адже йдеться про такі пенсії, про які багато в приватному секторі і не мріють", - додав міністр.

Головна опозиційна партія Великобританії, Лейбористська, також не підтримує страйку, "бо страйк - це ознака поразки", сказала представниця тіньового казначейства Рейчел Рівз.

"Однак ми думаємо, що уряд повинен запропонувати держслужбовцям з низькою зарплатою більше. Щойно їм заморозили зарплату на два роки. По суті, це означає, що для них підвищили податки, і ми розуміємо, чому вони страйкують", - додала Рівз.

Голови профспілок агресивно відреагували на слова міністра фінансів Джорджа Осборна, що оголосив у вівторок, що в наступні два роки заробітні плати працівників бюджетного сектору підвищаться не відповідно до інфляції, а на фіксований 1%. До того ж пенсійний вік - як для чоловіків, так і для жінок - підвищиться до 67 років вже у 2026 році.

"Надходить такий момент, коли люди вже просто не можуть стояти осторонь - вони змушені висловити протест", - сказав генеральний секретар профспілки TUC Брендан Барбер.

"Враховуючи масштаби змін, які уряд намагається проштовхнути силоміць, змушуючи людей працювати набагато довше і сплачуючи їм у рази менше, люди зробили свій вибір", - пояснив Барбер масовість страйків.

Масові страйки в середу вдарять по роботі британської прикордонної служби.

Пасажирів, які прибувають в аеропорти Великобританії, попереджають про затримки при проходженні паспортно-візового контролю після прильоту.

Представники компанії BAA, що управляє летовищем "Хітроу", висловили надію, що затримки при проході через пункти імміграційного контролю "обмежаться двома-трьома годинами".

Однак, за інформацією "Бі-Бі-Сі", в Хітроу повинні вийти на роботу дві третини звичайного штату прикордонників і на пропускній спроможності кордону це не дуже позначиться.

Британські аеропорти працюють у нормальному режимі, незважаючи на страйк

Страйк британських держслужбовців, що проходить у середу, не позначився сильно на роботі аеропортів, повідомляють місцеві ЗМІ.

Зокрема пасажири лондонського аеропорту "Гетвік" нині без затримок проходять паспортний контроль. Інші служби летовища теж працюють у нормальному режимі.

Крім того, за офіційними даними, інший лондонський аеропорт "Хітроу", а також аеропорт Бірмінгема працюють в звичайному режимі.

Раніше повідомлялось, що роботу лондонського аеропорту "Хітроу" може бути серйозно порушено в середу, 30 листопада, через страйк працівників служби прикордонного контролю на знак протесту проти пропозицій влади змінити умови виплати пенсій.

У 2009 році Великобританію охопили масові стихійні страйки працівників енергетичних і інших індустріальних підприємств. Учасники страйків протестували проти залучення іноземної робочої сили.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: страйк бюджетників у Британії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ