Чт, 2024-04-25, 20:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 13 » Найгарячіше в зоні АТО - на Маріупольському напрямку. ВІДЕО
17:38
Найгарячіше в зоні АТО - на Маріупольському напрямку. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення АТО на сході України за минулу добу загиблих серед українських військових немає, але поранень зазнали семеро військових, двоє контужені, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу, на щастя, загиблих немає, але поранення дістали семеро наших військових, ще двоє контужені", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Лисенко поінформував, що на Луганському напрямку основні бойові дії велися в Попаснянському районі. Противник вів вогонь із зенітних установок, мінометів, двічі застосовував БТР. Мінометний вогонь також вівся в Кримському. За добу на цьому напрямку зафіксовано 14 обстрілів, 2 з них із застосуванням важкого озброєння.

На Донецькому напрямку бойовики двічі відкривали вогонь з кулеметів - в Луганському та Новгородському. "Вперше за багато місяців режим припинення вогню дотримувався в Авдіївської промзоні", - зазначив Лисенко.

Найскладнішою ситуація була на Маріупольському напрямку, на ділянці Талаківка - Широкине бойовики вели багатогодинні обстріли з важкого озброєння. НЗФ розгорнули мінометну батарею між Заїченком і Саханкою.

"За минулу добу зафіксовано рекордну кількість мін і снарядів, які противник випустив по позиціях сил АТО - 777 боєприпасів різного калібру. Українські військові успішно вели вогонь у відповідь", - поінформував спікер Міноборони.

За його словами, в Водяному і Широкиному в перервах між кулеметними і мінометними обстрілами бойовики також відкривали вогонь з легкого озброєння і БМП. Всього за добу на Маріупольському напрямку зафіксовано 20 збройних провокацій, 14 з них із застосуванням важкого озброєння.

Зазначимо, за минулу добу російсько-окупаційні війська 36 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 обстрілів. В районах Талаківки та Новотроїцького противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм, а поблизу Водяного і Широкиного, окрім мінометів, БМП, зенітних установок та стрілецької зброї противник застосував ствольну артилерію калібру 122 мм. Всього по українських позиціях було випущено 380 снарядів.

Напередодні українська розвідка повідомляла, що відведення сил біля Станиці Луганської може поновитися 13 жовтня.

21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення відбулося в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У свою чергу заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука стверджував, що рішення про припинення розведення сил і засобів не існує.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, Маріупольський напрямок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ