Сб, 2024-04-27, 04:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 11 » Найгарячіші точки в зоні АТО - Новгородське і Світлодарськ
16:08
Найгарячіші точки в зоні АТО - Новгородське і Світлодарськ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Минулої доби у зоні антитерористичної операції загинуло 2 українських військових, ще 10 зазнали поранень. Про це повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу в Києві.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинув один український військовий. Як повідомлялося, ще один військовослужбовець загинув в результаті вибуху вантажівки. 10 українських бійців були поранені, з них один отримав поранення в результаті підриву на розтяжці, двоє військових були поранені під час ворожого обстрілу. Таким чином, бойові втрати за минулу добу становлять двоє загиблих військовослужбовців і десять поранених", - сказав Лисенко.

Він уточнив, що один військовий загинув під час обстрілу Зайцевого, ще один – внаслідок підриву на розтяжці в селі Славному.

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції українські військові знищили двох бойовиків, ще шістьох поранили, повідомив Лисенко.

"За минулу добу двоє бойовиків загинуло та шестеро отримали поранення з двох бандформувань, які розташовані відповідно у Макіївці та Горлівці. Ці втрати окупанти понесли внаслідок невдалої спроби штурму позицій сил АТО в районі Авдіївки", - сказав Лисенко.

За його словами, також ще один бойовик із так званого "9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти" бандформування "ДНР" загинув під час стрільб на полігоні.

Впродовж минулої доби бойовики продовжували обстрілювати позицій сил антитерористичної операції, застосовуючи заборонене Мінськими угодами озброєння, вздовж всієї лінії розмежування.

За його Лисенка, на Луганському напрямку противник порушив режим тиші чотири рази. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. У районі села Новоолександрівка, що біля Попасної, зафіксовано ворожого снайпера.

"На Донецькому напрямку зберігається напружена обстановка. НЗФ продовжують обстрілювати українські позиції з важкого озброєння. Сили АТО в авдіївській промзоні зранку були обстріляні зі 122-мм гармат, а після заходу сонця бойовики більше години вели прицільний обстріл цих позицій з мінометів та гранатометів різних систем", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що найгарячіше на Донецькому напрямку було у Новгородському, що на захід від окупованої Горлівки. Так, пізно ввечері там ворог випустив 27 артилерійських снарядів та 45 крупнокаліберних мін. Паралельно російські найманці відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Інші гарячі точки – Світлодарськ, де ворог застосував БМП, та північні околиці Горлівки.

"Усього на Донецькому напрямку вчора відбулося 12 ворожих обстрілів", - повідомив представник АП.

Лисенко зазначив, що на Маріупольському напрямку вчора епіцентром бойових дій була Красногорівка, де за добу противник випустив близько 50 мінометних мін, 15 артилерійських снарядів, а пізно ввечері застосував танк та бронетехніку.

У сусідній Мар’їнці важке озброєння не застосовувалося, однак з опівдня активізувались ДРГ противника та снайпери. Близько першої години дня було припинено чергову спробу штурму позицій ЗСУ – противника було відкинуто. Ще ряд збройних ворожих провокацій відбувся у Новотроїцькому, де активно застосовувалися міномети, у селищі Тарамчук Мар’їнського району, Талаківці та Широкиному.

"Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, половина яких – з важкого озброєння (міномети, артилерія та бронетехніка)", - сказав Лисенко.

Крім того, українська розвідка зафіксувала чергове перекидання з Росії на тимчасово окуповані території Донбасу військової техніки та великої кількості пального.

"За даними розвідки, Росія продовжує перекидати військову техніку та боєприпаси на тимчасово окуповану територію. Зокрема, до Свердловська приїхали п’ять вантажних автомобілів з боєприпасами до танків та 122-мм РСЗВ "Град", до Харцизька – залізничні платформи, що перевозили шість танків, чотири БМП, три 152-мм САУ "Акация", а також чотири цистерни з 200 тоннами паливно-мастильних матеріалів та вагони зі 160 тоннами боєприпасів. Ще 300 тонн паливно-мастильних матеріалів приїхали до міста Ровеньки", - сказав Лисенко.

Як повідомлялось, минулої доби російські окупаційні війська по всій лінії розмежування 46 разів обстріляли опорні пункти українських військових.


    

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 734 | Додав: adminA | Теги: найгарячіші точки, Новгородське і Світлодарськ, зона АТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ