Пт, 2024-04-26, 05:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 23 » Найпотужніший обстріл з початку року пережила Луганщина. Москаль: коївся жах
11:57
Найпотужніший обстріл з початку року пережила Луганщина. Москаль: коївся жах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вночі 23 червня бойовики знищили з "Градів" дільницю КП "Попаснавода", значна частина населених пунктів району на лінії розмежування залишилася без води. Про це повідомляє офіційний сайт голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"У ніч на вівторок (23.06), близько 3-ї години, бойовики так званої "ЛНР" здійснили масований обстріл із "Градів" селища Карбоніт, що входить до м. Золоте (Попаснянський район). Реактивні снаряди накрили дільницю КП "Попаснавода", яка подає воду на значну територію Попаснянського району, а також на окуповані території. Обстрілом знищено насоси, трансформаторну підстанцію та інше обладнання (його попередня вартість – близько 3 мільйонів гривень). Працівників підприємства, що чергували на дільниці, витягали з-під завалів, дивом ніхто з них не загинув і не поранений.

Паралельно з "Градів" були обстріляні околиці с. Борове, де розташовані свердловини, із яких подається вода в населені пункти Попаснянського району. Чотири свердловини виведено з ладу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, через обстріли більшість населених пунктів району залишилися без води.

"Це був цілеспрямований обстріл систем життєзабезпечення на контрольованій Україною території. Таких потужних обстрілів Луганщина не переживала з початку року, в ніч на вівторок на лінії розмежування коївся жах! Детальні наслідки обстрілів ще уточнюються, однак уже зрозуміло, що відновити водопостачання в стислі терміни не вдасться. Зараз воду цивільному населенню будуть доставляти рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій", - заявив Москаль.

Нагадаємо, наприкінці березня Москаль заявляв, що близько 90% питної води, видобутої обласним водоканалом на контрольованій Україною частині Луганської області, йде в Луганськ та інші населені пункти на окупованій території. Він також зазначив, що, хоча процес видобутку, очищення та доставки води дуже трудомісткий і дорогий, окремі райони Луганської області нічого за воду не платять.

5 червня голова обласної військово-цивільної адміністрації розпорядився про припинення подачі води на окуповану територію Луганської області через відсутність у Станично-Луганському районі електроенергії з вини бойовиків.

22 червня внаслідок мінометного обстрілу бойовиками с. Болотяне, що на самій лінії розмежування в Станично-Луганському районі, перервано електроживлення дільниці водоканалу, що постачає воду на окуповану територію, а саме в міста Молодогвардійськ, Суходільськ, Краснодон та частину Луганська.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: початку року, найпотужніший обстріл, жах, Луганщина, Москаль
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ