Чт, 2024-04-25, 12:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 3 » Наметове містечко на Майдані розігнали сотні міліціонерів. Є затримані і постраждалі(Відео)
10:34
Наметове містечко на Майдані розігнали сотні міліціонерів. Є затримані і постраждалі(Відео)
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У ніч з четверга на п’ятницю із застосуванням спецпідрозділів МВС було розібрано наметове містечко підприємців на Майдані.

Як передає 5 канал, по периметру Майдану Незалежності стоять співробітники міліції, за попередніми оцінками журналіста, їх близько 500 людей.

Шістьох жителів наметового містечка затримали, за словами кореспондента, тільки за те, що вони запитали, що відбувається і співали патріотичні пісні, цих людей нібито відвезли у відділок міліції. Також, за словами кореспондента телеканалу, декілька людей постраждало під час знесення містечка, оскільки їх били палицями по ногах.

Міліція: Майдан "чистий", ніхто не постраждав
- Економічних причин для протесту вже нема, вважають в Партії регіонів
- Силовики відстежують усі в"їзди людей до Києва

Станом на 5 годину ранку Майдан оточений чотирма кордонами співробітників МВС. В руках вони тримають шоломи, при цьому співробітники МВС озброєні гумовими кийками, передає "Українська правда".

На місці події журналіст нарахував 16 автобусів з міліцією та "Беркутом" та не менше півтисячі міліціонерів та "Беркуту".

Станом на 8:30 весь Майдан Незалежності оточений міліцією. Поряд стоїть близько 10 осіб "Беркуту" в шоломах. Поруч із ними стоять 15-20 осіб мітингувальників. Навпроти головпоштамту стоїть група учасників акції протесту з національним прапором.

За свідченнями кореспондента, комунальні служби Києві під наглядом міліції мовчки розібрали намети та завантажили їх на вантажівки, щоб вивезти з Майдану. При цьому їх не зупинили надписи на наметах про їх приналежність народним депутатам.

Підприємці, які залишилися на ніч на Майдані, не чинили спротиву міліції з огляду на їх чисельну перевагу.

Центр Києва перекритий ДАІ – зокрема, до Хрещатика неможливо під’їхати, оскільки на рівні Володимирської вулиці, вниз до Хрещатика, заблоковані машинами ДАІ.

Водночас, прохід по вулиці Банковій, де розташована адміністрація президента, о 8-й ранку вже був перекритий охороною. Жодних огорож не було, але людина в цивільному сказала, що пройти "вже не можна". На запитання, чому, цей чоловік відповів, що у зв’язку з "державними заходами". При цьому жодних повідомлень-табличок про це, як зазвичай у таких випадках, ніде по вулиці не було. За даним прес-служби президента, о 10 ранку на площі перед адміністрацією президента має розпочатися церемонія зустрічі президента Сирії Башара Хафеза аль-Асада.

"Зараз підприємці збираються біля входу в метро, вони кажуть, що деякі речі у них вкрали, тому вони склали всі речі та оточили їх. Зараз на Майдані Незалежності продовжують прибирати залишки наметового містечка, працюють комунальні служби, по периметру оточили Майдан правоохоронці. Їх близько півтисячі. На Майдані розташовано близько 20 автобусів, зараз рух на Майдані проходить вільно", - повідомляє кореспондент 5 каналу.

Також журналіст додав, що вночі на Майдані не було жодного депутата, не було координаційної ради, коли це відбувалося. Підприємці, які залишаються на головній площі країни, обіцяють дочекатися яких-небудь подробиць інциденту від координаторів.

У результаті знесення наметового містечка на Майдані Незалежності у Києві було затримано від 6 до 10 осіб. Про це повідомили кореспонденту "Української правди" мітингувальники, які залишилися на Майдані Незалежності.

"Затримали чи 6, чи 10 осіб. Інформація різна. Але ми точно знаємо, що одного відпустили, один знаходиться в лікарні", - сказав один із мітингувальників. На запитання, чи людина, що знаходиться у лікарні, потрапила туди через побиття під час захоплення містечка, він сказав, що не знає.

Під час захоплення містечка, за даними мітингувальників, депутатів не було. Депутати приїхали тільки о пів на шосту - о шостій, коли містечко зносили, зазначив мітингувальник.

Міліція: Майдан "чистий", ніхто не постраждав

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у київській міліції, Майдан Незалежності зараз чистий (тобто на ньому немає наметів - ред.). Начальник відділу суспільних зв'язків ГУМВД в Києві Володимир Поліщук повідомив, що згідно з рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 2 грудня 2010 року і відповідних документів Міністерства юстиції, виконавчої служби намети були демонтовані службами Київської міської державної адміністрації. Всі необхідні документи були пред'явлені протестувальникам.

У міліції заявляють, що наметове местечко на Майдані Незалежності було демонтоване "для підготовки центру столиці до Новорічних свят".

За словами Поліщука, для охорони громадського порядку було задіяно 250 співробітників міліції, зараз на Майдані залишається оточення. Також на місці перебувають співробітники київського главку міліції.

Також, за його словами, три людини доставлені в найближче райуправління міліції для з'ясування особи, їх відпустили через 10 хвилин після дотримання всіх необхідних процедур.

На Майдані відбувається огляд місця представниками комунальних служб міста, зокрема співробітники Головного управління по впорядкуванню КМДА оцінюють можливий збиток і далі можуть подати до суду на ті організації, які встановлювали намети на Майдані.

Як говорять у центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві, о 5.00 ранку в п'ятницю на Майдан приїхали співробітники виконавчої служби і співробітники КП "Київ благоустрій", попросивши при цьому сприяння з охорони громадського порядку у міліції. Представник служби зачитав рішення Окружного адмінсуду  про заборону проведення акцій і почався демонтаж наметів. Правоохорону під час демонтажу здійснювали 250 співробітників міліції.

У київській міліції запевняють, що нікого з учасників акції протесту на Майдані Незалежності не затримували, і в результаті примусового демонтажу наметового містечка ніхто не постраждав. Демонтаж проходив протягом 45 хвилин. Майно було відправлене на спеціальний майданчик КП "Київ благоустрій".

У ЦОС підкреслили, що ніяких постраждалих внаслідок примусового демонтажу наметового містечка немає, також у главку зазначили, що 3 учасники акції, які під час демонтажу поводилися на межі порушення громадського порядку, були доставлені в міліцію для встановлення особи, після чого їх відразу відпустили. "Більше нікого не затримували", - завірили в ЦОС.

Відповідаючи на питання про те, чому демонтаж відбувався саме о 5 ранку, в главку сказали: "Щоб не перекривати рух і не заважати перехожим".

Водночас, представники підприємців в ефірі 5 каналу стверджують, що міліція поводилася грубо і безцеремонно, декілька людей постраждало, за словами протестувальників, їх били по руках, по ногах, а також 6 представників мітингуючих підприємців доставлено в райвідділ, їх долю вирушили з'ясовувати депутати. 

Протести підприємців проти Податкового кодексу в центрі Києва продовжувалися з середини листопада.

Президент України Янукович 30 листопада ветував Податковий кодекс, ухвалений раніше Верховною Радою. Напередодні ВР врахувала пропозиції президента і ухвалила Податковий кодекс в новій редакції.

Після ухвалення нової редакції Кодексу на Майдані пролунав салют. При цьому в прес-службі Національної Координаційної ради підприємців України заявили, що салют на Майдані запустили провокатори від влади, оскільки ніхто інший на це дозвіл би не отримав.

Активісти заявляють, що фейєрверк на Майдані на честь ухвалення Верховною Радою нової редакції Податкового кодексу з поправками президента Віктора Януковича організував депутат від Партії регіонів Олег Надоша. "Приватна охорона і депутат Олег Надоша зайшли на площу і оточили периметр навколо сцени. З ними зайшов чоловік, який вийшов на трибуну і зачитав поправки президента", - розповів представник підприємців в ефірі 5 каналу.

"Після цього обурені підприємці знесли цю охорону, а людина, яка була на трибуні, зникла разом з мікрофоном", - говорить представник.

Підприємець повідомив, що салют був організований депутатом.Персонально він обіцяв, що "перемога у вас буде, і салют я вам гарантую". Тобто салют був організований депутатом Надошею від Партії регіонів - відзначив він.

Недавно на урядовому порталі з'явилася інформація, що Кабмін і представники малого і середнього бізнесу підписали меморандум, яким домовилися, що спрощена система оподаткування залишиться. Проте підприємці пізніше спростували цю інформацію.



-






За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1717 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ