Пт, 2024-03-29, 12:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 15 » Намір індонезійської влади знести гробницю мусульманського пророка спровокував масові безлади
09:36
Намір індонезійської влади знести гробницю мусульманського пророка спровокував масові безлади
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Три людини загинули і не менше 25 отримали поранення під час зіткнень, які в середу, 14 квітня, почалися в індонезійській столиці Джакарті в районі порту Танджунг-Пріок. Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на місцеву владу.
У той же час, за неофіційною інформацією, кількість поранених перевищує сто осіб, і не менше семи з них перебувають у критичному стані, передає РИА "Новости".

Причиною конфлікту між поліцією і членами дружини з охорони правопорядку, з одного боку, і мешканцями неспокійних припортових кварталів, з іншого, стала спроба міської влади знести розташовану на муніципальній землі гробницю відомого мусульманського проповідника XVIII століття, відомого місцевим жителям під прізвиськом Мбах Пріок.

Сама міська влада зараз заявляє, що тіло священнослужителя перепоховали на цвинтарі в північній Джакарті ще в 1997 році, і що вона мала намір лише розчистити майданчик для зведення там пам'ятника.

Однак місцеві жителі, що приписують гробниці чудотворну силу, відреагували на появу біля неї бульдозерів масовими заворушеннями.

Ситуацію ускладнила спроба втихомирити протестуючих за допомогою сотень дружинників, які зазвичай ведуть себе під час заворушень набагато стриманіше, ніж справжні поліцейські. У результаті в зіткненнях взяли участь до двох тисяч чоловік, і ситуація в районі порту залишається вибухонебезпечною навіть після того, як поліція застосувала для розгону протестуючих водомети та сльозогінний газ.

Спроби джакартської влади заявити про свої права на ті або інші райони, протягом десятиліть або навіть століть незаконно забудовані десятками і сотнями халуп, які є єдиним притулком для міської бідноти, часто призводять до конфліктів, які, проте, все ж таки рідко досягають подібного напруження.

Лише попереднього дня не менше 14 людей постраждали при спробі насильницького виселення близько тисячі мешканців халуп в передмісті індонезійської столиці Тангеранге. За словами жителів халуп, їх предки оселилися в цьому районі більше ста років тому.

Зазначимо, що раніше понад 50 тисяч індонезійців поставили свої підписи під зверненням про перенесення пам'ятника Обаме з парку Ментенг і будівництві на його місці монумента на національну тематику. В результаті цього, статую під назвою "Мрія Баррі", що зображає президента США Барака Обаму в дитинстві, довелося прибрати з центральної площі столиці.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1455 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ