Пт, 2024-03-29, 14:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 16 » "Народний фронт" стоятиме за Яценюка. "БПП" має план. ВІДЕО
09:28
"Народний фронт" стоятиме за Яценюка. "БПП" має план. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   На засіданні фракції "Народний фронт", яке відбулося у понеділок ввечері, 15 лютого, депутати висловили підтримку чинному уряду. Про це заявив у ефірі "Свободи слова" на ICTV нардеп від "Народного фронту" Ігор Гузь, повідомляє "Укрінформ".

"Наша політична сила одноголосно підтримує уряд Арсенія Яценюка, із депутатів жоден не висловився, що буде голосувати за відставку", - сказав він.

За його словами, у фракції НФ вважають, що відставка нинішнього Кабміну, "яка теоретично можлива, призведе не просто до катаклізмів з урядом та парламентом, а й з можливими перевиборами президента".

При цьому у самій фракції зазначили, що найближче оточення Яценюка емоційно сприйняло рішення БПП про недовіру, однак питання про можливість виходу з коаліції ніхто не обговорював.

Як відомо, у понеділок ввечері, 15 лютого, фракція БПП на своєму засіданні вирішила голосувати за відставку уряду.

Раніше депутат БПП Мустафа Найєм повідомив, що "Народний фронт" готовий проголосувати за відставку Яценюка, якщо буде запропонований варіант наступного уряду. У той же час депутат НФ Павло Пинзеник, на якого посилався Найєм, спростував цю інформацію.

За відставку уряду вже зібрано 40 голосів

У "Самопомочі" вже зібрали 40 голосів за відставку уряду Арсенія Яценюка. Про це повідомив в ефірі "5 каналу" народний депутат "Самопомочі" Руслан Сидорович.

Він зазначив, що сподівається, що вже завтра віднайдеться необхідна кількість у сесійній залі.

"Вже є близько 40 підписів… По факту можна сказати, що збір підписів почався сьогодні, і я думаю, що вже завтра назбирати 150 підписів прямо у сесійній залі складно не буде", - зазначив депутат.

Група депутатів БПП склала план виходу з політичної кризи

Для подолання кризи частина депутатів БПП пропонує Кононенку і Шокіну скласти повноваження, а уряду піти у відставку. Про це йдеться у відповідній заяві депутатів, передає "Українська Правда".

Депутати пропонують главі держави звільнити генерального прокурора Віктора Шокіна, закликати прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та Кабмін добровільно піти у відставку, а також ініціювати підписання Меморандуму принципів взаємодії між урядом, парламентом і президентом.

За інформацією УП цей план дій був представлений на початку засідання фракції народним депутатом Мустафою Найємом. Співрозмовник редакції повідомив, що президент України Петро Порошенко, який був присутній на засіданні, ніяк не відреагував на вимогу відставки Шокіна, але і заступатися за нього не став.

"...ми переконані, що будь-яке намагання зберегти діючий уряд шляхом внутрішніх переговорів без врахування загальної ситуації в країні, не дозволить відновити довіру суспільства та Верховної Ради до діючого Уряду. Більш в разі такого вибору ми за декілька місяців повернемося в базову точку конфлікту ще з гіршими стартовими умовами", - йдеться у заяві.

У зв’язку з цим, посилаючись і враховуючи дані соціологічних опитувань, за якими відставку голови уряду Арсенія Яценюка підтримує 70% населення, депутати пропонують наступні кроки по виходу з політичної кризи:

1. Президент закликає Голову Уряду та членів Кабінету міністрів добровільно піти у відставку, і одночасно звертається до Верховної Ради та коаліції з вимогою негайно почати консультації щодо формування нового складу Уряду

2. Заради відновлення довіри до найбільшої фракції Верховної Ради та відведення будь-яких підозр щодо Президента України, Голова держави та керівник фракції партії "Блок Петра Порошенка" закликають Ігоря Кононенка добровільно скласти повноваження народного депутата.

3. Президент України в рамках доброї волі має внести в Верховну Раду подання на звільнення Генерального прокурора Віктора Шокіна, наслідком чого голова ГПУ має бути усунутий з посади.

4. Президент виступає із ініціативою підписання публічного Меморандуму принципів взаємодії між Урядом, Парламентом та Президентом щодо прозорості прийняття рішень з метою запобігання будь-яких конфліктів інтересів та корупційних складових.

В результаті цих дій Верховна Рада має прийняти відставку Уряду, а у разі відмови членів Уряду скласти повноваження, визнати роботу Кабінету Міністрів незадовільною та прийняти постанову про оголошення недовіри Уряду.

Після цього, за планом, мають початися чітко обмежені в часі консультації щодо нового Уряду та принципів роботи. Результатом коаліційних перемовин має стати:

1. висунення єдиної консолідованої кандидатури на посаду голови Уряду;

2. підписання нової Коаліційної угоди з наступними обов'язковими складовими:

(а) чіткий план дій Уряду на наступний рік із вказанням критичних термінів виконання (дедлайнів);

(б) зобовязання парламенту щодо прийняття чіткого переліку законодавчих актів, необхідних для виконання Коаліційної Угоди;

(в) визначення відповідальних з числа міністрів та народних депутатів з коаліції за виконання конкретних пунктів угоди із зазначенням міри відповідальності;

(г) обов'язковий щоквартальний звіт Уряду щодо виконання пунктів угоди з прийняттям рішення щодо відповідальних за реалізацією відповідних пунктів Угоди;

(д) створення в тридцятиденний термін дієвих механізмів усунення будь-яких тіньових груп від зловживання бюджетними коштами та державними активами;

Автори заяви впевнені, що такий план дій дає усім гілкам влади шанс на відновлення довіри суспільства та якомога швидкого виходу з кризи без втрати довіри з боку міжнародних партнерів та гальмування реформ.

Заяву підписали народні депутати: Олександр Бакуменко, Владислав Голуб, Світлана Заліщук, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Павло Різаненко, Олександр Черненко, Оксана Юринець.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: Народний фронт, БПП, Яценюк, План
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ