Пт, 2024-04-26, 16:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 10 » Населена планета віддалена від Землі всього на 13 світлових років
13:49
Населена планета віддалена від Землі всього на 13 світлових років
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
За оцінками астрофізиків, населені планети у Всесвіті можуть бути до нас набагато ближче, ніж можна було припустити, - усього на відстані 13 світлових років. Якщо звичайно, взяти за основу твердження, що в Сонячній системі населена тільки Земля.

"Ми зараз уже точно знаємо, що такі планети, як Земля, не є для Всесвіту чимсь екстраординарним. Відповідно, неземне життя також може виявитися більше розповсюдженим явищем, ніж ми вважаємо", - говорить Девід Шарбонно, астрофізик з Гарварду, передає CyberSecurity.ru.

Приблизно 6% з відомих "червоних карликів" мають навколо себе планети, подібні до Землі, а багато хто з них ще й розташовані на оптимальній для виникнення життя відстані.

З таким твердженням в останньому номері наукового журналу Astrophysical Journal виступили фахівці з Гарвардського університету.

Однак одна справа виявити життя в принципі, але інше - знайти його досить близько до нас, щоб була можливість вивчити докладніше. Раніше дослідники провели пошук екзопланет і вже переконалися в тім, як складно знайти тверді планети навколо віддалених зірок. Очевидно, що виявити життя на них буде набагато важче.

Телескоп Кеплер, що працює на навколоземній орбіті, досліджував понад 150 000 зірок. Зараз науково підтверджено, що навколо цих зірок є мінімум 800 планет. Ще приблизно 3000 об'єктів - це, так звані, кандидати в планети.

Однак у парі з іншими методами пошуку екзопланет вчені отримали більш вражаючі результати й зараз сучасна наука вважає, що в середньому 1,6 зірок має навколо себе планети.

Але сучасні методики дозволяють виявляти переважно великі планети, наближені до своїх зірок, а от невеликі землеподібні об'єкти із пристойною відстанню від зірки виявити набагато складніше. Проте, вчені вважають, що з урахуванням кількості зірок у нашій галактиці, тільки в одному Чумацькому шляху може перебувати близько 17 млрд планет.

Не дуже давно дослідники встановили, що в нашій галактиці є досить багато зірок-бурих карликів, які також мають планети на орбітах. За підрахунками гарвардських вчених, приблизно 75% зірок у Чумацькому шляху - це саме бурі карлики. Зараз фахівці вивчили всього 95 бурих карликів і з'ясували, що 60% з них мають навколо себе планети, за розміром менші від Нептуна.

У публікації говориться, що якщо всі бурі карлики мають настільки ж щільне планетонаселення, то планети, що містять у собі ту або іншу форму біології, можуть бути виявлені на відстані не більше 600 світлового років від Землі, що дуже мало за космічними мірками.

Гарвардські фахівці, ґрунтуючись на сучасних даних про екзопланети, кажуть, що в Чумацькому шляху може бути близько 4,5 млрд планет, що обертаються навколо бурих карликів, причому найближча така подібна до Землі планета, може бути віддалена від нас всього на 13 світлового років.

Відзначимо, що вчені Фінляндії вже обговорюють можливості "превентивного" нападу інопланетної цивілізації на Землю.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: 13 світлових років, Землі, Населена планета
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ