Чт, 2024-04-25, 08:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 10 » "Наша Україна" збирається відправити у відставку Литвина
17:08
"Наша Україна" збирається відправити у відставку Литвина
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народні депутати від партії "Наша Україна" ініціюватимуть відставку голови Верховної Ради України Володимира Литвина, якщо він терміново не введе у дію модернізовану систему голосування.

Про це заявив керівник партійної групи "Наша Україна", народний депутат Зиновій Шкутяк з приводу пропозиції Литвина провести чергову дискусію на цю тему у Верховній Раді, повідомили у прес-службі партії.

За словами депутата, спікер намагається уникнути відповідальності за порушення депутатами Конституції при голосуванні чужими картками. Шкутяк нагадав, що 2 березня Литвин публічно пообіцяв впродовж тижня підписати розпорядження про впровадження модернізованої сенсорної системи особистого голосування депутатів, однак тепер відмовляється від цього.

"Литвин дав задній хід, оскільки особисте голосування народних депутатів, відповідно до 84-ї статті Конституції, не входить у плани владної більшості у Верховній Раді. Владі вигідно, коли одні депутати голосують за інших, адже це спрощує контроль над парламентом та полегшує ухвалення антинародних рішень, таких як, наприклад, ратифікація Харківських угод або урядовий проект пенсійної реформи", - наголосив Шкутяк.

Тож, за словами депутата, "Наша Україна" вимагає від голови Верховної Ради невідкладно ввести в дію нову систему голосування, яка позбавить депутатів можливості порушувати Конституцію.

"З цього питання не може бути жодних дискусій, адже йдеться про дотримання Конституції держави", - зазначив Шкутяк.

За його словами, спікер має обов’язок і достатні повноваження для того, щоб забезпечити дотримання конституційної вимоги про особисте голосування.

"Якщо Литвин і надалі виявлятиме злочинну бездіяльність з приводу протиправного голосування парламенту, ми ініціюватимемо його відставку та притягнення до відповідальності в судовому порядку", - підкреслив Шкутяк.

Зазначимо, 1 березня депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк заявив, що Литвин має увімкнути модернізовану систему "Рада". "За Конституцією голова Верховної Ради зобов'язаний підписати розпорядження увімкнути модернізовану систему "Рада", і завтра вранці кожен депутат буде голосувати тільки особисто", - сказав Яценюк.

Ініціатором нової системи "Рада-3" був Яценюк за часів свого спікерства у 2007 році. Система передбачає особисте голосування депутатів за принципом "сенсорний палець". Нещодавно Яценюк також запропонував запровадити кримінальну відповідальність за голосування чужими картками - до семи років ув'язнення.

1 березня у парламенті обговорювалася пропозиція щодо надання права депутату голосувати за сусідів. "Немає різниці, чи один депутат натисне дві-три-чотири кнопки, чи п'ять депутатів будуть сидіти", - заявив голова регламентного комітету.

Спікер Литвин вважає, що необхідно забезпечити персональне голосування депутатів парламенту. Він також попросив керівників фракцій забезпечити явку депутатів на пленарні засідання, інакше, згідно з чинним розпорядженням, не виплачуватиме зарплату прогульникам.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 970 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ