Сб, 2024-04-27, 04:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 21 » НАТО: Грузія стане членом Альянсу
16:32
НАТО: Грузія стане членом Альянсу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Грузія досягла прогресу у виконанні умов, необхідних для вступу до НАТО, йдеться в заяві Північноатлантичного альянсу.

"У 2008 році на саміті в Бухаресті ми домовилися, що Грузія стане членом НАТО, і ми підтверджуємо це рішення. Ми вітаємо прогрес, досягнутий країною з саміту в Бухаресті. Він відповідає очікуванням Альянсу", - мовиться в заяві, яку цитує "Інтерфакс-Україна".

НАТО продовжує підтримувати проведення необхідних для вступу в Альянс реформ, зокрема реформ в сферах виборів, безпеки та оборони. "Ми домовилися збільшити можливість взаємодії Грузії і НАТО шляхом розширення політичного діалогу й практичного співробітництва", - свідчить заява.

В Альянсі також відзначили значний внесок країни в євроатлантичну безпеку як другого найбільшого партнера Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані.

- Лідери країн НАТО дали політичні гарантії неспрямованості ПРО проти РФ

Лідери країн-членів НАТО на саміті в Чикаго дали політичні гарантії неспрямованості ЄвроПРО проти Росії.

"ПРО НАТО не направлена проти Росії і не буде підривати стратегічні сили стримування Росії", - йдеться в прийнятому в Чикаго заяві лідерів НАТО.

"Шкодуючи про неодноразові заяви Росії про можливі заходи, спрямовані проти системи ПРО НАТО, ми вітаємо готовність Росії продовжувати діалог з метою знаходження домовленості про майбутні рамки співробітництва із ПРО", − йдеться в документі.

"Враховуючи наші спільні з Росією інтереси у сфері безпеки, ми залишаємося прихильні співпраці в сфері ПРО у дусі взаємної довіри і на умовах взаємності за прикладом того, як проводилися недавні навчання по тактичній ПРО у рамках Ради Росія-НАТО", - мовиться в заяві.

"У рамках тривалих зусиль в Раді Росія-НАТО ми прагнемо визначити, як незалежні системи ПРО НАТО і Росії можуть працювати спільно в цілях зміцнення європейської безпеки", - заявили лідери країн-членів НАТО.

Вони також взазначили, що з нетерпінням чекають створення запропонованих центрів НАТО-Росія з обміну даними і спільного планування в цілях співпраці в сфері ПРО.

"Ми пропонуємо зміцнити режим транспарентності на основі регулярного обміну інформацією по поточних можливостях, відповідних до систем ПРО НАТО і Росії. Така конкретна співпраця в сфері ПРО - найкращий спосіб надати Росії гарантії, яких вона домагається щодо планів і можливостей системи ПРО НАТО", - підкреслюється в заяві.

"У зв'язку з цим ми сьогодні підтверджуємо, що система ПРО НАТО в Європі не підриватиме стратегічної стабільності", - зазначили лідери країн-членів Альянсу.

РФ раніше заявляла про те, що не вважає достатніми політичні гарантії неспрямованості ЄвроПРО проти її стратегічного потенціалу. Москва наполягає на наданні їй юридичних гарантій неспрямованості ПРО США і НАТО проти її стратегічних сил, а так само на наданні військово-технічних гарантій того, що ЄвроПРО не загрожує безпеці РФ.

У листопаді 2011 року президент РФ Дмитро Медведєв оголосив про заходи, яких Росія вживатиме у відповідь на розгортання США системи ПРО в Європі.

Глава Кремля, зокрема, заявив, що Росія посилить прикриття об'єктів стратегічних ядерних сил, оснастить стратегічні балістичні ракети перспективними комплексами подолання ПРО і новими високоефективними бойовими блоками, розмістить на заході і на півдні країни сучасні ударні системи озброєнь, що забезпечують вогневе ураження ЄвроПРО.

У Генштабі РФ вважають, що розміщення в Європі елементів ПРО США вже сьогодні є загрозою для російських стратегічних ядерних сил.

Тимчасом представник США в НАТО Іво Даалдер заявляв, що США продовжать будівництво системи протиракетної оборони в Європі, незалежно від думки Росії щодо цього.

Сьогодні, 21 травня, союзники по НАТО оголосили про перший крок з побудови антиракетної оборони, водночас запрошення до співпраці для Росії залишається в силі, заявив генеральний секретар Альянсу Андерс Фоґ Расмуссен.

"У Лісабоні ми домовилися створити протиракетну оборону. Сьогодні в Чикаго ми заявляємо, що це - реальність", - оприлюднив генсек Альянсу схвалене в ході саміту рішення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1125 | Додав: admin | Теги: Грузія, член Альянсу, НАТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ