Пт, 2024-04-26, 15:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 30 » НАТО не має наміру припиняти лівійську кампанію
10:25
НАТО не має наміру припиняти лівійську кампанію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Керівництво Північно-Атлантичного альянсу заявляє про необхідність продовжувати повітряну операцію проти військ Муаммара Каддафі.

У заяві, поширеній за результатами зустрічі в Катарі, керівники НАТО обіцяють продовжувати завдавати авіаційних ударів по залишках урядових сил, передає Бі-Бі-Сі.

Тим часом повстанці продовжують готуватися до штурму останнього бастіону лояльних Каддафі військ - міста Сірт.

Лідери повстанців запропонували 48-годинне перемир'я на час мусульманського свята, що починається, Ураза-байрам. За їх словами, сили бунтівників візьмуть Сірт незабаром після закінчення перемир'я.

В той же час, у багатьох бунтівників в Сірті живуть родичі, і вони говорять, що докладуть усі зусилля для того, щоб уникнути кровопролиття.

Раніше повідомлялося, що в лівійську громадянську війну залучаються діти.

РБ ООН 17 березня оголосила безполітну зону над Лівією. Для забезпечення безполітної зони, ембарго на постачання зброї і захисту цивільного населення коаліція західних країн 19 березня почала в Лівії військову оборудку, керівництво якої через декілька днів повністю перешло до НАТО. Мандат на операцію закінчувався 27 червня, але 1 червня НАТО подовжила операцію на 90 днів - до кінця вересня.

ЗМІ: члени сім'ї Муаммара Каддафі виїхали з Алжиру в іншу країну

Члени сім'ї Муаммара Каддафі, що прибули в Алжир, виїхали в іншу країну. Про це повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на телеканал Sky News. У яку саме державу вони прямують, не уточнюється.

В той же час за даними AFP, на яке посилається РИА "Новости", лівійці все ще знаходяться на території Алжиру.

Міністерство закордонних справ Алжиру в понеділок, 29 серпня, заявило, що дружина лівійського лідера Муаммара Каддафі Сафія Фаркаш, двоє його синів Мухаммед і Ганнібал, а також дочка Аїша знаходяться в Алжирі. За повідомленням британських ЗМІ, разом з дітьми Каддафі в Алжир прибули їх сім'ї.

До речі, місцеві ЗМІ повідомляють, що Аїша вагітна і готується народити дитину у вересні. Повідомляється, що вагітність Аіші проходить важко, вона страждає від депресії і пережила нервовий зрив.

"Алжир повідомив нас, що надав сім'ї Каддафі можливість безпечного виїзду в третю країну, - заявив представник опозиційної Перехідної національної ради Лівії Махмуд Шаммам. - Ми не можемо підтвердити цю інформацію. Вони (алжирська влада) заявили, що зробили це з гуманітарних міркувань".

Після того, як стало відомо, що члени сім'ї Каддафі знаходяться в Алжирі, Перехідна національна рада лівійської опозиції заявила, що домагатиметься від сусідньої країни їх видачі.

Представники лівійської опозиції також заявили, що розглядають "приховування" сім'ї Каддафі владою Алжиру як "акт агресії".

Повстанці знову повідомляють про загибель сина Каддафі

Лівійські повстанці у черговий раз стверджують, що один з синів Муамара Каддафі Хаміс загинув в ході озброєних зіткнень. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на представника бунтівників полковника Аль-Махді Аль-Харагі.

За даними Аль-Харагі, Хаміс отримав важкі поранення поряд з містом Бені-Валід в 160 кілометрах на південний схід від Тріполі, помер в госпіталі і був похований. Полковник не уточнив, коли саме загинув син Каддафі.

У свою чергу телеканал Sky News в понеділок повідомив, що Хаміс загинув в результаті авіаудару в 60 кілометрах на південь від Тріполі.

Хаміс, за даними джерела телеканалу, знаходився у броньованому Toyota Land Cruiser, в який потрапила ракета, імовірно, випущена вертольотом НАТО Apache.

Кореспондент телеканалу Стюарт Рамсей, що був недалеко від місця інциденту, передав, що загибель Хаміса прямо в автомобілі підтвердив чоловік, що назвався його охоронцем.

Керівництво лівійських повстанців вже неодноразово повідомляло про загибель 28-річного Хаміса Каддафі, але кожного разу ця інформація не підтверджувалася.

З початку громадянської війни в Лівії у лютому 2011 року ім'я лівійського лідера не сходить з перших шпальт газет по всьому світу. За останніми даними, лівійські повстанці захопили Тріполі і останнім оплотом прихильників полковника залишається його рідне місто Сирт. Де перебуває сам Каддафі, достеменно невідомо. Багато африканських та європейських країн уже визнали владу повстанців як єдину легітимну владу в Лівії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 830 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ