Чт, 2024-03-28, 15:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 11 » Науковці довели, що мобільний телефон може "підсмажити" мозок
13:32
Науковці довели, що мобільний телефон може "підсмажити" мозок
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Науковці провели нові дослідження, вивчаючи вплив мобільних телефонів на організм людини. Раніше вже було встановлено, що випромінювання мобільних телефонів сприяє утворенню злоякісних пухлин мозку, раку щитоподібної залози, а також розвитку безпліддя у чоловіків. Десятирічний експеримент, проведений фахівцями ВООЗ у 13 країнах, показав, що активні користувачі стільникового зв'язку хворіють карциномою на 50% частіше за інших. Крім того, було доведено, що мобільний телефон може шкодити здоров'ю вагітних і їхньому потомству, повідомляє Інформінг.

Нові дослідження, здається, поповнили сумний список негативних наслідків "дружби" з "мобільником". Так, в Італії медики виявили, що під час розмови по мобільному телефону тиск підвищується в середньому на 5-10 міліметрів. Як зазначають лікарі, подібні стрибки тиску надто небезпечні для людей після 40 років.

У свою чергу, група науковців з різних країн відкрила, що випромінювання мобільних пристроїв здатне підвищувати температуру мозку, повідомляє Краснодар.BZ.

Це вдалося з'ясувати завдяки експерименту, під час якого макет голови заповнили фізіологічним розчином, за складом близьким до водно-сольового розчину в тілі людини. Прикладаючи до "юшки" голови-макету телефони різних фірм-виробників, дослідники вимірювали ступінь впливу на "абонента".

"Випромінювання мобільних телефонів справді викликає збільшення температури головного мозку і створює ефект мікрохвильової печі", - констатував фахівець у даній галузі досліджень, професор Ньюкаслського університету Джон Айткен.

Він пояснив, що підвищення температури кори головного мозку призводить до відмирання й некрозу тканин і, як наслідок, до погіршення мозкової діяльності.

На думку лікарів, розмова по мобільнику не повинна тривати більше трьох хвилин, при цьому найкраще користуватися гарнітурою. Також вони рекомендували вимикати пристрій на ніч або, принаймні, тримати його подалі від себе під час сну.

Додамо, Всесвітня організація охорони здоров'я відносить мобільні до тієї ж категорії, до якої, наприклад, належить кава: "ризик безпосередньо не доведено, але й не може бути повністю відкинуто".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: мобільний телефон, підсмажити мозок, науковці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ