Пт, 2024-03-29, 02:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 11 » Науковці: комп'ютери замінять начальників
11:17
Науковці: комп'ютери замінять начальників
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Науковці з Університету штату Массачусетс розробили повністю автоматизовану систему AutoMan, здатну взяти на себе всю організаційну та управлінську роботу в офісах і на підприємствах. Щоб розв'язати управлінські завдання, AutoMan буде звертатися до фахівців по всьому світу за допомогою платформ краудсорсингу, повідомляє РБК daily з посиланням на журнал New Scientist.

У майбутньому, на думку творців системи, вона перебере на себе функції керівництва, запропонувавши новий принцип організації роботи за наймом, і навіть з часом стане великим прибутковим сектором, який обслуговуватиме всю світову економіку. "Людям залишається цікава, творча частина робочого процесу", - переконані творці AutoMan.

Система була вперше представлена на конференції OOPSLA в Тусоні (США) в листопаді. "Краще хай мій бос буде комп'ютером, аніж негідником", - заявив один з керівників команди розробників у ході презентації.

Краудсорсингом, нагадаємо, називають передачу певних виробничих функцій невизначеному колу осіб, які зазвичай координують свою діяльність за допомогою інформаційних технологій. Подібні різновиди розумової праці (що отримали назву HIT, від Human Intelligence Task - завдання для людського інтелекту) часто не вимагають високої кваліфікації і, отже, можуть виконуватися великою кількістю добровольців.

Багато організацій і приватних осіб вже тепер розміщують певні завдання на краудсорсингових платформах на зразок Amazon's Mechanical Turk, де експерти готові виконувати роботу безкоштовно або за гроші, а працедавець платить за найкраще запропоноване рішення.

Проект, по суті, є розподіленою мережею, в якій працюють не комп'ютери, а люди - будь-який користувач може взяти будь-яке доступне HIT, виконати його за визначений час і отримати винагороду.

Магістрант факультету комп'ютерних наук Массачусетського університету Деніел Берові і його колеги вирішили автоматизувати цей процес, і в результаті була створена AutoMan - система, яка формулює певні завдання, стежить за якістю виконання, а потім вирішує питання про оплату.

Система може відправляти завдання, керувати працівниками, приймати та відхиляти результат їхньої праці. На відміну від інших платформ краудсорсингу AutoMan не намагається прогнозувати надійність фахівців залежно від їхньої попередньої діяльності - замість цього система продовжує шукати виконавців для певного завдання. Виконувати завдання будуть усі охочі, а система обере найкращий з багатьох варіантів, який і буде оплачено.

Якщо жоден варіант систему не задовольнить, потенційну винагороду збільшать, а виконання цього завдання залишиться актуальним до отримання врешті-решт високоякісного результату.

Берові заздалегідь поцікавився в учасників проекту Mechanical Turk, як би вони поставилися до того, що завдання їм буде видавати комп'ютер, і отримав тільки позитивні відгуки.

На думку експертів-виконавців, відмова, отримана від живої людини, може викликати у них незадоволення, а у випадку з AutoMan рішення буде сприйматися як неупереджене.

Згадаймо, що 26 листопада науковці з 15 європейських дослідницьких інститутів, що об'єдналися у спільний проект BrainScaleS зі створення штучної електронної версії головного мозку людини, оголосили про створення комп'ютерного чіпа Spikey, який успішно імітує роботу мозку.

Перед цим, у лютому 2008 року американський винахідник Рей Курцвайль спрогнозував, що машини досягнуть рівня людського інтелекту до 2029 року. В серпні 2010 року повідомлялося, що науковці США винайшли штучний розум, який здатний на самостійну еволюцію, аналогічно до біологічних організмів.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 924 | Додав: admin | Теги: Начальники, комп'ютери
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ