Чт, 2024-03-28, 10:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 22 » Науковці назвали п'ять найбільш підступних алкогольних напоїв
14:56
Науковці назвали п'ять найбільш підступних алкогольних напоїв
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
У квітня 2013 року фахівці з Медичної школи Університету Індіани під керівництвом Девіда Керекена опублікували дослідження про те, що ж насправді викликає звикання до алкоголю - градус або смак напою, пише "Комсомольская правда в Украине".

В експерименті взяли участь близько 50 добровольців - чоловіків різного віку. Їм давали пробувати різні спиртні напої та відстежували реакції організму і викид гормонів. З'ясувалося, смак пива сам по собі, незалежно від кількості міститься в ньому алкоголю, викликає викид гормону дофаміну (він виробляється у нас в головному мозку і надниркових і називається "гормоном задоволення").

Автор дослідження Девід Керекен вважає: "Думаю, це перший експеримент на людях, що показав, що смак алкогольного напою може викликати активність дофаміну в центрах мозку, що відповідають за відчуття нагороди і задоволення".

Добре це чи погано? На це питання відповів нарколог Олексій Царьов: "Алкоголь повинен у нашій свідомості бути доповненням до хорошого столу, приємній компанії. Але не в якому разі не ставати" призом "," нагородою "за якісь досягнення. Наш організм дуже швидко, на жаль, стає "підкаблучником" у всього, що стимулює викид гормонів задоволення. І приводи будуть всі незначні, а розмір "нагороди" все більшим. А пиво - підступний напій. У свідомості багатьох він ніби як і не вважається алкогольним, а "піти попити пива" ніби як і не пиятика. Але це ілюзія, від нього точно так само настає залежність, як і від міцного алкоголю ".

П'ять найпідступніших спиртних напоїв

1. Баночні коктейлі. Коктейлі часто мають "лимонадні" смаки і запахи - фруктові, ягідні, карамельні. Що в мозку людини ніяк не асоціюється зі спиртним. В результаті, випиваючи за день кілька баночок, ви перебуваєте в стані хронічного сп'яніння, але навіть не віддаєте собі в цьому звіту!

До речі, одна баночка 9% алкогольного коктейлю - це приблизно 110 грамів горілки. Синтетичні добавки, підсилювачі смаку до того ж відбивають апетит. І людина не думає про закуску. Хоча давно відомо: випивка без закуски - печінка на вітер.

2. Мікси з великою кількістю інгредієнтів. Звичайно, спробувати екзотичні коктейлі на відпочинку - сам бог велів. Але якщо в напої змішано більше двох видів алкоголю, то він дає дуже сильне похмілля і навіть у невеликій кількості б'є по печінці та нирках.

3. Пиво. Багато його і за випивку-то не вважають. Ніби як прохолодний напій. Проте ж воно дуже погано діє на підшлункову залозу, викликаючи її запалення і "розпушення". Також і "пивний алкоголізм" - цілком реальний діагноз. І багато тінейджери підсаджуються на пиво саме влітку. До речі, одна пляшка звичайного пивка еквівалентна 60 грамам горілки, три пляшки - це майже склянку горілки.

4. Шампанське. Тому як напій газований. А вуглекислота (тобто бульбашки) допомагає алкоголю швидше всмоктуватися в кров. Так що шампанським можна напитися до непристойності навіть на самому вишуканому вечорі і навіть не помітити. Так що якщо збираєтеся сей благородний напій споживати, і не один келих, обов'язково перед цим добряче поїжте, бажано чогось, що огортає шлунок. І ще одне правило - шампанське не варто змішувати з іншими напоями.

5. Лікери. Багато не вип'єш, але є одне але - вони занадто солодкі. А чим солодший напій, тим гірше. Це б'є по підшлунковій залозі, може підскочити цукор в крові. А від різко подсокчівшего цукру може бути і помутніння свідомості, хоча, здавалося б, випили зовсім небагато.

Психіатр-нарколог Олексій Магаліф вважає, що за великим рахунком не важливо, ніж зловживати - пивом, коктейлями, горілкою, коньяком чи вином.

"Алкоголізм починається, коли людині приносить задоволення, комфорт сам факт стану сп'яніння (а не смак напою!), І пити він починає не тільки в особливих випадках, а день через день. Будь-який алкоголь - це передусім спиртовий розчин. А коли етілат потрапляє в організм, то піддається окисленню. Утворюється отрута - оцтовий альдегід. Він-то і завдає основної шкоди нашому здоров'ю і викликає важке наркотичне сп'яніння. Сам по собі алкоголь спочатку не небезпечний, він стає отрутою в нашому організмі. Звичайно, чим більше в напої супутніх хімічних сполук, тим він важче для переробки", - стверджує фахівець.

Чого вам налити - залежить від віку!

Та вже, хто не може похвалитися, мовляв, я на першому курсі міг випити о-го-го, потім всю ніч не спати, а вранці здати спрямують на п'ятірку! А от після тридцятника такі браві спогади все далі і рідше.

Насправді проблема не в імунітеті, а в горезвісної алькогольдегідрогеназе, що відповідає за розщеплення алкоголю в крові і тканинах.

Цей фермент у великих кількостях знаходиться в печінці, трохи менше - у нирках. Так от з віком, а саме десь з 23 років, коли людина остаточно перестає рости, клітини оновлюються з кожним роком трохи повільніше. І ферментів, що відповідають за перетворення етанолу в ацетальдегід, теж виробляється трохи менше.

І чим повільніше людський організм нейтралізує алкоголь, тим більше цей самий алкоголь встигає накоїти справ.

До того ж молодий організм легше справляється і з загальною інтоксикацією, швидше виводячи "побічні" продукти у вигляді барвників, консервантів.

Професор Джим Шеффер вважає, що з віком треба відмовитися від недорогих сортів пива, вина і лікерів, які зазвичай містять більше добавок. Це своєрідний "хімічний суп".

Так що медики радять вибирати натурпродукт: хороша горілка (але пам'ятайте, що безпечної разової дозою вважається 60 - 70 мл міцних напоїв) або натуральне сухе вино, переважніше у вигляді коктейлів, і вермути.

Раніше команда з медичної школи університету Індіани (Indiana University School of Medicine) довела, що від безалкогольного пива можна сп'яніти.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: п'ять найбільш підступних алкогольн, науковці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ