Чт, 2024-04-25, 13:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 16 » Науковці "побачили" у космосі безліч паралельних світів
17:56
Науковці "побачили" у космосі безліч паралельних світів
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Науковці вважають, що вперше знайшли ознаки існування в космосі безліч паралельних всесвітів. У світлі цієї теорії наш власний Всесвіт є лише одним з "пухирців", що плавають у величезному просторі, які цілком можуть зустрічатися між собою, пише в четвер The Daily Mail.

Фізик і астроном Стефан Фіні з Університетського коледжу Лондона - одного із провідних британських вишів - переконаний, що сліди таких зіткнень можна помітити на картах реліктового випромінювання, яке, як вважають, збереглося з початкових етапів існування Всесвіту й рівномірно її заповнює. Воно розглядається як одне з головних підтверджень теорії Великого вибуху.

На подібних картах представлені результати виміру спектра реліктового випромінювання - більш гарячі ділянки позначено червоними кольором, більш холодні - синім. Пильно вивчивши круглі утвори, наявні на панорамі, Фіні і його колеги дійшли висновку, що це і є свого роду "космічні вибої", що залишилися після зіткнення паралельних всесвітів.

Центр такого кола являє собою найгарячішу ділянку, тоді як ближче до периферії кольори спектра стають усе холоднішими.

Як вважають науковці, у давнину в космосі йшли справжні "бої" між паралельними світами, у яких брав участь і наш. "Пузир-Всесвіт", у якому ми живемо, за їхніми словами, пережив щонайменше чотири подібних зіткнення.

Космологи, втім, уже виступили із критикою, заявивши, що подібним чином можна легко зробити багато інших передчасних висновків. Автори дослідження погоджуються, що ще багато чого треба перевірити ще раз. Однак якщо теорія "пухирців" підтвердиться майбутніми дослідженнями, то людство зможе вперше "заглянути" у паралельні світи, не обмежуючись тільки власним всесвітом, оптимістично запевняють вони.

Професор Оксфордського університету Роджер Пенроуз і професор Єреванського державного університету Вагам Гурзадян виявили на картах реліктового випромінювання 12 концентричних кіл, з них деякі мають у своєму складі до п'яти кілець. Поділ кола на п'ять кілець означає, що в період існування об'єкта, який відображає це коло, було відзначено п'ять масштабних подій.

Космологи вважають, що кола - це відбитки хвиль наймогутнішого гравітаційного випромінювання, утворених у результаті зіткнення чорних дір протягом "попередньої вічності" - космічної епохи, яка існувала до Великого вибуху.

Врешті-решт чорні діри поглинуть усю матерію у Всесвіті, вважає професор Пенроуз. Зі знищенням матерії залишиться лише енергія. А вона, у свою чергу, викличе новий Великий вибух і нову "вічність". Тим часом, згідно з нинішньою теорією Великого вибуху, Всесвіт постійно розширюється, і цей процес триватиме нескінченно. Деякі астрономи вважають, що в результаті він перетвориться на холодне мертве пустище.

Науковцям вдалося побачити, яким був Всесвіт відразу після Великого вибуху. На Великому адронному колайдері отримано кварк-глюонну плазму - стан речовини, що існував у Всесвіті через 0,00000000001 секунди після Великого вибуху. Вона виникла в результаті зіткнень високоенергетичних важких іонів - ядер свинцю.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1231 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ