Пт, 2024-04-19, 03:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 1 » Навіщо Україні децентралізація: це не те, чого хоче Кремль - Пайфер. ВІДЕО
10:04
Навіщо Україні децентралізація: це не те, чого хоче Кремль - Пайфер. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер не погоджується з тими, хто стверджує, що децентралізація в Україні не на часі оскільки ж вона проводиться під зовнішнім тиском.

Про це екс-посол заявив в інтерв’ю "Голосу Америки".

"Я думаю, що це є важливою частиною демократичних реформ в Україні. Навіть коли я працював послом в Україні в кінці 90-их, навіть тоді ми виступали за децентралізацію політичної влади в Україні. Бо уряд у Києві не може ефективно приймати рішення, які стосуються обласного і муніципального рівня. Наприклад, передача повноважень у сфері медичного забезпечення та освіти на місцевий рівень має великий сенс", - зазначив Пайфер.

Він вважає, що Україна повинна проводити децентралізацію з двох причин: перша, переміщення влади вниз до обласного та муніципального рівня призведе до більш ефективного урядування, друга причина - тому що це ключовий пункт Мінських угод.

"Дуже важливо, щоб Україна виглядала стороною, яка робить усе, що вона може зробити для імплементації Мінських домовленостей", - зауважив дипломат.

Він також переконаний, що Росія намагатиметься використати конституційний процес в Україні у своїх цілях. Але запропонований формат децентралізації суттєво відрізняється від бажань Кремля.

"Якщо подивитися як Росія діяла починаючи з 2014, стає чітко зрозуміло, що головною метою Кремля є відволікти увагу і дестабілізувати уряд в Києві, зробити складнішим для цього уряду процес проведення політичних реформ… Коли росіяни говорять про федералізацію, вони хотіли б щоб Донбас впливав не лише на місцеві питання але, щоб він міг втручатися і руйнувати питання національної політики. Але ніхто на Заході цього від України не вимагає", - наголосив Пайфер.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада попередньо схвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади. За проект постанови про попереднє ухвалення законопроекту (у першому читанні) проголосували 265 народних депутатів з 368 що зареєструвалися на засіданні. За проголосували 115 депутатів "Блоку Петра Порошенка", 69 - "Народного фронту", 38 - "Опозиційного блоку", 14 членів групи "Воля народу", 13 позафракційних, 11 з групи "Відродження", 5 депутатів від "Самопомочі". Проти голосували "Батьківщина", Радикальна партія Ляшка, практично вся "Самопоміч", 5 нардепів від БПП, 1 член "Народного фронту", ряд позафракційних.

Відразу після голосування біля будівлі парламенту почалися масові заворушення. Більше 120 людей отримали поранення, один нацгвардієць загинув. Вже затримані близько 30 чоловік, які брали участь у зіткненнях біля будівлі парламенту.

Увечері з телезверненням виступив президент Петро Порошенко, заявивши, що у разі неголосування парламентом за зміни до Конституції в частині децентралізації реальною б стала загроза руйнування міжнародної проукраїнської коаліції і перспектива залишитися один на один з агресором.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1046 | Додав: adminA | Теги: Україна, чого хоче Кремль, не те, Пайфер, децентралізація
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ