Пт, 2024-03-29, 17:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 2 » Названо головних претендентів на премію "Оскар"
19:23
Названо головних претендентів на премію "Оскар"
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/


У Беверлі Хіллз оголосили короткий список номінантів на найпрестижнішу нагороду у світі кіно - золоту статуетку "Оскар", передає РІА "Новости".

Головна інтрига - у тому, чий фільм 2009 року буде визнано кращим на врочистій церемонії. Гідних чимало: тривимірний "Аватар" Джеймса Кемерона, який побив фінансовий рекорд, зібравши по всьому світу більш 2,039 млрд доларів, або військова драма "Повелитель бурі" його колишньої дружини, Кетрін Бігелоу, яку Гільдія кінорежисерів (США) назвала кращим режисером 2009 року.

При цьому треба врахувати, що за шість десятків років свого існування Гільдія режисерів лише 6 раз помилилася в прогнозах на "Оскар".

Отже, за "Оскар" у категорії Найкращий фільм року змагатимуться наступні стрічки: "Аватар" (Avatar), "Повелитель бурі" (The Hurt Locker), "Безславні виродки" (Inglourious Basterds), "Тужся" (Precious), "Мені б у небо" (Up in the Air), "Освіта" ( An Education), "Невидима сторона" (The Blind Side), "Район № 9" (District 9), "Серйозний чоловік" (A Serious Man) і мультфільм "Вгору" (Up).

На нагороду в номінації Кращий режисер претендують: Джеймс Кемерон (Аватар), Кетрін Бігелоу (Повелитель бурі), Квентін Тарантіно (Безславні виродки), Лі Деніелс (Тужся), Джейсон Рейтман (Мені б у небо).

На нагороду в номінації Краща чоловіча роль претендують : Джеремі Реннер (Повелитель бурі), Джордж Клуні (Мені б у небо), Джефф Бріджесс (Божевільне серце), Колін Фірт (Самотній чоловік) і Морган Фрімен (Нескорений).

На нагороду в номінації Краща жіноча роль претендують: Сандра Буллок (Невидима сторона), Хелен Міррен (Останній полустанок), Кері Малліган (Освіта), Габура Сідібе (Тужся), і Меріл Стріп (Джулі і Джулія).

На нагороду в номінації Краща чоловіча роль другого плану претендують: Метт Деймон, Вуді Харрельсон, Крістофер Пламмер, Стенлі Туччі і Крістоф Вальц.

На нагороду в номінації Краща жіноча роль другого плану претендують : Пенелопа Крус, Віра Фарміга, Меггі Джілленхол, Ханна Кендрик та Мо'Нік.

На нагороду в номінації Кращий анімаційний фільм претендують: "Вгору", "Кораліна в країні жахів", "Фантастичний містер Фокс", "Початок", "Принцеса і жаба" і "Таємниця Келлс".

На нагороду в номінації Кращий іноземний фільм претендують: "Аджамі" (Ізраїль), "Таємниця їхніх очей" (Аргентина), "Молоко печалі" (Перу), "Пророк" (Франція), "Біла пов'язка" (Німеччина).

82-а за рахунком церемонія вручення кінопремій "Оскар" відбудеться 7 березня 2009 року в театрі "Кодак" і транслюватиметься на більш, ніж 200 країн світу американською телекомпанією ABC. Ведучими церемонії стануть актори Алек Болдуін і Стів Мартін.

Церемонію вручення "Оскарів" перенесено з лютого на березень 2009 року через Зимові Олімпійські ігри, які стартують 12 лютого.

У 2010 році на премію "Оскар" у категорії Найкращий фільм буде номіновано 10 кінострічок, а не п'ять, як це було в останні роки. Одним з доводів для такого рішення була ситуація навколо фільму "Темний лицар" із саги про Бетмена. Ця стрічка користувалася грандіозним успіхом у глядачів і критиків, однак, всупереч громадській думці, в 2008 році в категорії "Найкращий фільм" представлена не була.

Розширення списку номінантів, на думку членів кіноакадемії, дозволить взяти участь у битві за головний "Оскар" мультфільмам, а також документальним та іноземним стрічкам - тим стрічкам, для яких є окремі категорії і які тому рідко добираються до Кращого фільму.

Крім того, в цьому році Американська кіноакадемія змінює правила голосування в номінації "Кращий фільм року". Переможець у цій категорії буде обраний за системою, що використовувалася в 1945 році.

Нагадаємо, що в 2009 році тріумфатором церемонії "Оскар" став "Мільйонер з нетрів", який завоював вісім золотих статуеток, у тому числі, як кращий фільм.

Крім того, 7 березня за внесок в розвиток кінематографа почесними оскаровськимі статуетками будуть нагороджені такі мастодонти світового кіно, як режисер і продюсер Роджер Кормен, актриса Лорен Беколл і оператор Гордон Уїлліс.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 1245 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ