Пт, 2024-04-26, 21:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 27 » НБУ вважає адекватним курс на рівні 20 гривень за долар
13:49
НБУ вважає адекватним курс на рівні 20 гривень за долар
Інші останні Курси валют в Україні на сайті holosUA.com/

Національний банк України вважає адекватним валютний курс на рівні 20 грн за долар. Про це голова НБУ Валерія Гонтарєва заявила сьогодні, 27 лютого, на зустрічі з топ-менеджментом компаній-членів Американської торгової палати, передає УНІАН.

"Питання: рівень, на якому Національний банк бачить курс на сьогодні, – це рівень 20 гривень за долар", - сказала Гонтарєва.

"При розрахунковому курсі, який Міністерство фінансів поставило в свій бюджет, на рівні 21,70, при цьому розрахунковому курсі фундаментально, навіть з урахуванням присутності НАК "Нафтогаз України", який ми на ринок не випускаємо, у нас уже повністю збалансовано рахунок поточних операцій", - зазначила вона.

"У цей понеділок ми оголосили додаткові заходи, вони пов'язані з тим, що коли ми проаналізували, через які канали за останній час на наявності паніки збільшився відтік капіталу, це було виключно передоплати з імпорту... Це не міра, яка повинна бути завжди на ринку, це дуже вимушена міра, на яку ми сьогодні пішли просто для стабілізації ситуації", - сказала Гонтарєва.

Також глава НБУ повідомила, що буде посилено контроль за капітальними операціями банків, однак при стабілізації ситуації адміністративні обмеження будуть скасовані.

"Думаю, що коли стабілізується ситуація, і ми побачимо, що ринок знаходиться близько до своїх фундаментальних значень, то наша мрія буде це все скасувати", - додала вона.

Глава НБУ також нагадала, що до засідання Ради директорів МВФ, яке відбудеться 11 березня, українська влада повинна виконати низку попередніх заходів, включаючи внесення змін до держбюджету на 2015 рік.

"З боку Національного банку попередніми заходами є закон про посилення відповідальності власників і менеджменту банків... На сьогодні проект закону - у Верховній Раді. Зрозуміло, що попередні заходи мають бути проголосовані, перш ніж ми отримаємо гроші МВФ", - сказала Гонтарєва.

Нагадаємо, НБУ перейшов до гнучкого курсоутворення на валютному ринку в лютому минулого року, і в результаті гривня за рік знецінилася до долара США за офіційним курсом удвічі.

Наприкінці 2014 року регулятор запровадив практику щоденних індикативних аукціонів для пошуку рівноважного курсу, після скасування яких з 5 лютого цього року гривня за офіційним курсом подешевшала до долара більш ніж у 1,5 раза за кілька днів.

Кабінет міністрів 12 лютого затвердив меморандум про співпрацю з Міжнародним валютним фондом у рамках нової програми терміном на 4 роки з обсягом фінансування 17,5 млрд дол., остаточне рішення Ради директорів МВФ очікується упродовж чотирьох наступних тижнів.

Валютний ринок на позитивні новини про нову програму з МВФ наразі не відреагував. За оцінками експертів, для стабілізації курсу гривні, крім відновлення фінансування МВФ та інших донорів, необхідне зниження напруженості на сході України.

23 лютого Нацбанк запровадив низку обмежень з виконання імпортних контрактів. Зокрема, в рамках здійснення контролю за імпортними операціями і недопущення фіктивних імпортних операцій, НБУ запровадив обов`язкову перевірку імпортних контрактів на суму понад 50 тис. доларів. Крім того, Нацбанк увів обов`язкове оформлення акредитиву для виконання імпортного контракту з передоплатою на суму понад 500 тис. дол.

25 лютого за ініціативою прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка відбулася зустріч за участю президента Петра Порошенка, голови НБУ Валерії Гонтарєвої і міністра фінансів Наталії Яресько щодо питання стабілізації ситуації на валютному ринку.

Прем'єр-міністр вважає, що валюти на українському ринку достатньо, а її відтік з країни пояснює недостатнім контролем з боку Національного банку.

26 лютого Нацбанк опустив офіційний курс гривні до 30 гривень за долар.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Курси валют в Україні | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: 20 гривень за долар, курс, адекватним, НБУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ