Пт, 2024-04-26, 20:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 23 » Не тільки захисники Тимошенко, але й її прихильники ігнорують апеляційний суд
12:24
Не тільки захисники Тимошенко, але й її прихильники ігнорують апеляційний суд
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Апеляційний суд Києва в п'ятницю продовжив розгляд апеляції екс-прем'єра Юлії Тимошенко на вирок у "газовій справі" без самої Тимошенко та її захисту, повідомляє прес-служба БЮТ.

На початку судового засідання головуюча суддя Олена Сітайло повідомила, що на засідання прибули представники прокуратури та представник цивільного позивача, а Тимошенко до суду не доставлено, також до суду не прийшли її адвокати, захисники, зокрема родичі.

Сітайло зазначила, що до суду надійшли документи, зокрема про те, що Тимошенко відмовилася від участі в судовому засіданні. До суду також надійшла медична довідка про те, що екс-прем'єра оглянули і встановлено, що медичних протипоказань для її участі в процесі немає. У довідці також зазначено, що встановити точний діагноз екс-прем'єра неможливо без аналізу крові, який вона здавати відмовляється.

Суддя також оголосила заяву Тимошенко, адресовану Апеляційному суду, в якій екс-прем'єр просить розглядати справу без участі її та її адвокатів.

"Ви маєте право розглядати апеляцію без участі процесу, от і робіть свою темну справу", - йдеться у заяві Тимошенко, адресованій суду.

Сітайло також оголосила, що до суду надійшли заяви від адвокатів та захисту про те, що вони не будуть присутні на засіданні. У зв'язку з цим головуюча суддя поставила на обговорення можливість продовження апеляції без участі засудженої та її захисту.

Прокурор Олександр Микитенко зазначив, що підстав для перенесення розгляду справи немає, оскільки відсутні випадки, коли присутність усіх учасників у процесі є обов'язковою.

Колегія суддів, порадившись на місці, ухвалила рішення продовжувати розгляд справи за відсутності Тимошенко та її захисту, що передбачено нормами КПК.

Нині колегія суддів продовжує розгляд апеляції.

Під судом сьогодні спокійно - прихильники екс-прем'єра теж не прийшли

До будівлі Апеляційного суду Києва, де, як очікується, продовжиться розгляд апеляції екс-прем'єра Юлії Тимошенко на вирок у "газовій справі", не прийшов жоден її прибічник.

Вранці в п'ятницю біля будівлі суду незвично спокійно і безлюдно, прибічників Тимошенко не видно, передає "Інтерфакс-Україна".

Правопорядок забезпечує невелика кількість міліціонерів.

У четвер захист Тимошенко заявив, що не братиме участь у процесі під час розгляду апеляції, як і сама екс-прем'єр. Тимошенко в оприлюдненій заяві наголосила, що не вірить у справедливість українських судів і сподівається на Європейський суд з прав людини.

Раніше біля будівлі суду збиралися сотні прихильників Тимошенко, які вимагали справедливого правосуддя.

Народний депутат України Сергій Соболєв (фракція "БЮТ-Батьківщина") перед засіданням суду заявив журналістам, що прийшов ще раз нагадати про позицію захисту Тимошенко не брати участь у розгляді апеляції щодо "газової справи".

"Ми розуміємо, що в подальшому проведення процесу використовується виключно як розправа над опозицією, ми не хочемо бути свідками такого процесу ... я прийшов, щоб чітко заявити, що дійсно вчорашня чітка позиція підтверджується .... На сьогодні ми не чекаємо ніяких рішень, які поставили б крапки в цьому процесі, були б справедливими і неупередженими ", - сказав Соболєв.

Він зазначив, що прийшов тільки зробити заяву для преси і не буде присутнім на засіданні суду.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Апеляційний суд може ухвалити свій вирок, залишити в силі вирок суду першої інстанції, скасувати його або повернути на повторний розгляд до районного суду або прокуророві.

У БЮТ кажуть, що суд готується підписати вирок не Тимошенко, а собі

Апеляційний суд Києва готується підтвердити вирок лідеру опозиції Юлії Тимошенко, заявив  на брифінгу в апеляційному суді.

"Фактично те, що станеться сьогодні, або, можливо, у понеділок після нарадчої кімнати – це буде вирок не Тимошенко, а судовій системі. У мене язик не повертається сказати "системі правосуддя", бо на підставі цього процесу та попередніх ми зрозуміли, що таке поняття як правосуддя в Україні відсутнє", - сказав він.

На думку Соболєва, це так само буде вирок прокурорській системі.

"Ми чудово розуміємо, що і прокурорська, і суддівська системи напряму залежні від однієї людини – Віктора Януковича", - підкреслив він.

"Саме тому сьогоднішній вирок буде вироком Віктору Федоровичу Януковичу, який так і не зрозумів, що інтереси держави є набагато вищі, ніж особиста помста, ніж спроба розправитися з опонентами через суди і прокуратуру, а не боротися з опонентами на чесних, відкритих і прозорих виборах", - резюмував Сергій Соболєв.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: ігнорують апеляційний суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ