Чт, 2024-04-25, 04:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 26 » Не вирішувати внутрішньополітичні справи коштом України Литва закликала Нідерланди
20:10
Не вирішувати внутрішньополітичні справи коштом України Литва закликала Нідерланди
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликав депутатів Нідерландів не вирішувати передвиборчі внутрішньополітичні справи за рахунок інтересів України у питанні ратифікації Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною, передає УНІАН.

"25 жовтня у Гаазі глава МЗС Литви відвідав Палату представників Генеральних штатів (нижня палата парламенту) Нідерландів, де він зустрівся з членами комітетів з європейських та закордонних справ, щоб обговорити можливість продовження процесу ратифікації Угоди про асоціацію України та Євросоюзу. Лінкявічюс також зустрівся особисто з представниками парламентських фракцій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Лінкявічюс відзначив взаємну важливість Угоди про асоціацію як для країн-членів ЄС, так і України. На його переконання, ця угода випробовує єдність та довіру Європейського Союзу. Він нагадав, що вона була ратифікована усіма членами ЄС окрім Нідерландів.

"Ми чули обґрунтування, які викликають у вас стурбованість. Деякі з них можна пояснити та знайти на них відповіді одночасно як в Угоді про асоціацію, так і в законодавстві ЄС", - заявив Лінкявічюс.

Голова МЗС Литви наголосив, що головна мета Угоди про асоціацію полягає у зміцненні зв'язків ЄС з Україною у галузі торгівлі, у допомозі Україні з процесом впровадження реформ у сферах верховенства права та боротьби з корупцією, а також у створенні на основі стандартів ЄС сприятливого середовища для бізнесу, що зміцнило би конкурентоспроможність та потенціал України.

Також, як стверджує литовський міністр, з початком тимчасового застосування Угоди про асоціацію з 1 січня 2016 року торгівля між ЄС та Україною зросла на 11% впродовж першої половини року у порівнянні з цим періодом у 2015 році.

"Експорт ЄС до України зріс на 18%, коли за цей самий період експорт Нідерландів до України зріс на 24%", - наголосив він.

Лінкявічюс, незважаючи на результат квітневого консультативного референдуму про відмову від угоди, закликав уряд та парламент Нідерландів знайти доречне рішення та завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, щоб ця угода повністю набула чинності.

Як вже повідомлялося, 19 жовтня Верховна Рада України закликала Нідерланди завершити ратифікацію Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Президент України Петро Порошенко був у Нідерландах 20 жовтня і заявив, що з оптимізмом дивиться на майбутнє Угоди про асоціацію, яку, на його думку, врешті-решт ратифікують усі члени ЄС.

25 жовтня до Амстердама прибув з офіційними відвідинами очільник українського МЗС Павло Клімкін.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 716 | Додав: adminA | Теги: Нідерланди, внутрішньополітичні справи коштом У, Литва
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ