Вт, 2024-04-16, 20:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 27 » Немає військового розв'язання сирійської проблеми - ООН
12:44
Немає військового розв'язання сирійської проблеми - ООН
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Військового вирішення сирійської проблеми не існує, заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, виступаючи на міністерському засіданні Ради Безпеки всесвітньої організації, присвяченому Близькому Сходу, передає РІА Новини.

"Немає військового рішення для цієї кризи", - сказав він.

При цьому Пан Гі Мун підкреслив, що конфлікт між правлячим режимом і опозицією в Сирії загрожує регіональній та міжнародній безпеці.

"Конфлікт у Сирії став загрозою регіональній та міжнародній безпеці", - сказав генсек ООН.

За його словами, країни-члени РБ ООН повинні шукати мирні способи врегулювання конфлікту і не допустити його ескалації.

Зазначимо, Пан Гі Мун привітав роль Ліги арабських держав (ЛАД) у залагодженні кризи. За його словами, ЛАД була першою організацією, що засудила злочини правлячого режиму в Сирії і заявила про те, що причини конфлікту полягають у соціальних суперечностях і економічній нерівності.

Генсек ООН запропонував низку кроків, які повинні сприяти поліпшенню ситуації в Сирії. Зокрема, він виступив за посилення діалогу та обміну інформацією між країнами-членами ООН і ЛАД, пошук нових способів співпраці і продовження процесів демократичних перетворень у Сирії. За його словами, в майбутньому потрібно акцентувати увагу на запобіганні конфліктів.

У серпні цього року Генеральна Асамблея ООН вже схвалила резолюцію Ліги арабських держав щодо Сирії, яка вимагає від Дамаска припинити використання важкої військової техніки і вивести війська з міст.

Раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявляв, що сирійський конфлікт не може бути припинено силою зброї, хоч уряд і повстанці сповнені рішучості здобути перемогу в громадянській війні, і закликав сторони до політичного діалогу.

Кемерон розкритикував ООН через Сирію

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон накинувся з критикою на Організацію Об'єднаних Націй за те, що їй не вдалося зупинити насильство в Сирії, повідомляє BBC-Russian.

Кемерон заявив, що кров маленьких дітей, загиблих у ході громадянської війни в Сирії, стала жахливою плямою на репутації ООН.

Він також закликав світових лідерів докласти більше зусиль, щоб протистояти режиму президента Башара Асада.

У ході виступів на Генасамблеї ООН президент Франції Франсуа Олланд назвав приголомшливою бездіяльність Ради Безпеки ООН.

Китай і Росія раніше блокували спроби Ради Безпеки ООН ухвалити резолюцію щодо Сирії.

Клінтон вимагає ООН вийти з паралічу з приводу Сирії

Держсекретар США Хілларі Клінтон закликала Раду Безпеки ООН відновити спроби подолати кризу в Сирії. За словами Клінтон, Радбез нині "паралізований".

Франція, Великобританія і США виступають за більш жорсткі санкції проти режиму президента Башара Асада, однак Росія і Китай підтримують сирійський уряд.

Хілларі Клінтон заявила, що Рада Безпеки повинна зробити все можливе задля припинення насильства в Сирії, і закликала всіх членів Радбезу "ще раз спробувати знайти вихід зі становища".

П'ять постійних членів Ради Безпеки ООН, у кожного з яких є право вето, досі не можуть виробити спільної позиції з питання про конфлікт у Сирії, де за останні півтора року, за оцінкою ООН, загинуло близько 27 тисяч осіб.

Тим часом вранці в середу, 26 вересня, від вибухів смертників постраждала будівля Генерального штабу в урядовому кварталі Дамаска. Згідно з даними сирійської влади, загинули четверо військовослужбовців, що стояли в караулі.

Відповідальність за цю акцію взяли на себе повстанська Вільна сирійська армія, а також ісламістське угруповання "Ансар аль-Іслам".

У довколишніх будівлях вибито шибки, а вибухи було чути за кілька кілометрів. Після першого вибуху над Дамаском піднявся стовп диму.

Протягом кількох годин після вибухів в цьому районі тривала стрілянина з автоматів. Вибухи сталися через кілька днів після того, як Вільна сирійська армія оголосила про перенесення свого штабу з Туреччини на територію Сирії.

Раніше Клінтон заявляла, що Сполучені Штати мають намір активно працювати з сирійською опозицією і надавати їй допомогу в поваленні нинішнього президента Башара Асада, навіть в обхід РБ ООН.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року. Жертвами бойових дій, за даними влади, стали близько восьми тисяч осіб. Однак ООН оцінює кількість загиблих в 20 тисяч чоловік. Громадянська війна в цій країні спрямована проти режиму місцевого президента Башара Асада, восени 2011 року переросла у відкрите збройне протистояння.

30 червня на Женевській конференції у справах Сирії було ухвалено рішення створити в країні перехідний орган управління і чинити тиск на всі сторони конфлікту. Однак представники сирійської опозиції відкинули мирні пропозиції, не бажаючи сідати за стіл переговорів з президентом Асадом. Країни Заходу, насамперед США, переконують Росію надати президенту Сирії Асаду політичний притулок.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 933 | Додав: abel | Теги: Сирія, ООН
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ