Пт, 2024-04-19, 18:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 10 » Невдалий похід Путіна в сферу доброчинності
15:26
Невдалий похід Путіна в сферу доброчинності
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

У грудні російський прем'єр Путін виконав на сцені хіт Фетса Доміно "Блуберрі Хілл" в ході заходу з привернення уваги до дітей з онкологічними захворюваннями, але концерт обернувся скандалом: з ініціативи мами хворої дівчинки ЗМІ бурхливо обговорюють, скільки грошей зібрав спішно організований фонд "Федерація" і, головне, чому лікарні їх не отримали.

Налаштуйтеся на російські телеканали, і ви неодмінно побачите, як прем'єр Путін катається на лижах, їздить верхи або керує літаком, пише The New York Times, а в грудні телеглядачам показали, що в Путіні є ще й м'якість: він виконав пісню англійською мовою і зіграв на роялі.

Цю подію було презентовано як благодійний захід на користь дитячих онкологічних лікарень. Але через три місяці мати 13-річної дівчинки, хворої на рак, що вважала, що захід піде на користь її доньки, каже, що гроші до лікарень не дійшли. Відкритий лист Ольги Кузнецової здійняв у Росії фурор. "У листі на Путіна не покладається безпосередня провина за недофінансування дитячих онкологічних відділень, - йдеться в статті, - але міститься натяк, що головною метою концерту була демонстрація співочого дару прем'єра, а не допомога дітям, хворим на рак. Влада відкидає цю інтерпретацію".

Неясно, чи було зібрано на заході гроші і, якщо так, чи було ці гроші розподілено, продовжує журналіст. У середу "Комерсант" повідомив, що благодійний фонд "Федерація" було засновано лише за кілька днів до концерту.

"Блуберрі Хілл" у виконанні Путіна не приніс грошей на рахунки благодійних організацій, пише кореспондент The Independent Шон Уолкер. Через три місяці після заходу, що пройшов у Санкт-Петербурзі за участю зірок Голлівуду, дитячі онкологічні лікарні, які, як очікувалося, отримають пожертвування, запевняють, що не отримали ані копійки, хоча "за деякими відомостями, за квиток на концерт люди платили до 20 тис фунтів", йдеться в публікації.

"Офіційно концерт організував новий фонд "Федерація", яким керує Володимир Кисельов, рок-зірка радянських часів", - повідомляє кореспондент. Офіційна представниця "Федерації" заявила в інтерв'ю російським агентствам новин, що захід спочатку не планувався для збору грошей для дітей, квитки на концерт не продавалися і у фонду навіть не має банківського рахунку. Проте "Новая газета" знайшла у Петербурзі людей, які заплатили за квитки.

"Прес-секретар Путіна Дмитро Песков сказав в інтерв'ю "Інтерфаксу", що прем'єр брав участь у концерті лише як гість і не відповідає за долю грошей. Він також назвав Кисельова старим другом Путіна - сам Кисельов раніше заперечував цей факт, що посилює відчуття невизначеності", - йдеться в статті.

Благодійний концерт за участю Путіна затьмарений заявою про "зниклі гроші", пише сьогодні The Times.

Офіційний представник "Федерації" Христина Снікерс заявила, що фонд "і не мав наміру збирати кошти, а хотів лише привернути увагу до хворих дітей в Росії", пише The Times з посиланням на "Новую газету". Але ці дані суперечать тому, що говорив до концерту організатор заходу Володимир Кисельов - "у минулому рок-зірка, за президентства Путіна - високопоставлений кремлівський чиновник", як пише кореспондент, додаючи, що дружина Кисельова - Олена - є президентом фонду. Глава прес-служби Путіна підтвердив, що захід був доброчинним, і запевнив, що три лікарні в Москві і Санкт-Петербурзі обладнання від спонсорів отримають.

На відміну від агента голлівудського актора Міккі Рурка, який не міг прокоментувати, чи відбувався в ході благодійного заходу збір коштів, Ольга Кузнецова, яка виховує сама хвору на рак Лізу, впевнена: гроші були, причому чималі, пише оглядач Sueddeutsche Zeitung Соня Цекрі. "Хто заробляє гроші на смертельно хворих дітях?" - в розпачі запитує жінка президента Дмитра Медведєва.

Через три місяці після концерту, брати участь у якому погодилися такі зірки, як Жерар Депардьє, Ален Делон, Шерон Стоун, Моніка Белуччі, Венсант Кассель, на поверхню спливають проблеми, що віддзеркалюють тяжке становище російської системи охорони здоров'я загалом, пише автор статті. "Сім'ї змушені поринути в убогість, якщо хтось з рідних серйозно захворіє, жахлива прірва між дуже багатими і абсолютними жебраками, привілеї, якими користається меншість" - все це, на думку журналістки, різко контрастує з "марнославними іграми владної верхівки". "Виникає питання, - пише Цекрі: - чи не краще Путіну як главі уряду зайнятися відновленням системи охорони здоров'я замість того, щоб акомпанувати собі на роялі на доброчинних концертах?"

"Для Володимира Путіна участь у благодійному вечорі стало черговою вилазкою в чужий йому світ. Королем він почувається лише в ситуаціях, що вимагають демонстрації чоловічого начала: за штурвалом винищувача, верхи на коні або зі зброєю в руках, один на один з тигром, китом або суперником у дзюдо, - пише журналістка. - Однак у більш філігранному контексті він губиться. Коли він після спектаклю в московському театрі за п'єсою Грибоєдова "Горе з розуму" висловив режисерові осуд за те, що головний герой надто плаксивий, освічена Москва ледве стримала сміх".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1027 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ