Ср, 2024-10-23, 02:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Серпень » 16 » Невідкладно почати діалог про єднання Епіфаній запропонував онуфрію
00:16
Невідкладно почати діалог про єднання Епіфаній запропонував онуфрію
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної Церкви України (ПЦУ) Епіфаній закликав предстоятеля УПЦ (мп) митрополита онуфрія до діалогу про єднання. Про це повідомляє ПЦУ.

"У день Успіння Пресвятої Богородиці, молитовно покладаючи надію на Її заступництво, спрямування і допомогу в усякій добрій справі, бажаю поновити заклик від імені Православної церкви України до вас, владико, до ієрархів, духовенства і вірних, які визнають вас своїм предстоятелем: заради блага і утвердження православної християнської віри в Україні, заради церкви Христової, заради захисту істини від намагань спотворити її - невідкладно розпочати діалог", - йдеться у зверненні Епіфанія.

Також зазначається, що Собор у Святій Софії 15 грудня 2018 року творив канонічну основу для того, щоб Православна Церква України, як Помісна, отримала Томос про автокефалію від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія.

Канонічним правом і порядком загалом, а також Томосом зокрема визначено, що всі православні церковні інституції в межах України мають бути в організаційній та юрисдикційній єдності, як одна і єдина Помісна Православна Церква.

"Однак з великою скорботою та болем ми всі є свідками того, що в першу чергу через позицію патріархату москви частина православних не почула ще заклику єдності, спрямованого до них, і не виконала цього обов’язку – бути єдиними. Але і серед тих українських православних, хто ще не перебуває в родині Православної Церкви України, зростає число бажаючих досягти цієї єдності", - вказав Епіфаній.

Він нагадав, що раніше УПЦ мп ставила умови для початку діалогу про єднання, серед яких було відкинути прийняття Томосу від Вселенського Патріархату. ПЦУ на це погодитися не може, та закликає почати діалог без усяких попередніх умов.

Нагадаємо, до Дня Незалежності 24 серпня Верховна Рада має розглянути так званий законопроект про заборону УПЦ мп - а саме про заборону релігійних організацій, пов’язаних із країною-агресором, голоси для його ухвалення є.

21 травня у Верховній Раді народні депутати від «Євросолідарності»  заблокували трибуну. Вони вимагали поставити на розгляд законопроєкт про заборону УПЦ Московського патріархату. У результаті керівництво парламенту відклало це питання на кінець серпня, і депутати пішли відпочивати.

Раніше профільний комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував до другого читання законопроект про заборону релігійних організацій, пов’язаних із країною-агресором.

83% українців вважають, що держава тією чи іншою мірою має втрутитися в діяльність УПЦ мп. 63% підтримують її повну заборону, свідчать результати соціологічного дослідження.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 358 | Додав: admin | Теги: Епіфаній, діалог, пцу, єднання, Онуфрій
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ