Сб, 2024-04-20, 01:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Серпень » 14 » Незалежність від цивілізації: книги про волоцюг та романтику доріг
08:27
Незалежність від цивілізації: книги про волоцюг та романтику доріг
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

незалежність цивілізація книга волоцюга романтика дорога Для багатьох мандрівне життя овіяне ореолом пригод, таємниць та чого адреналіно нового. Хто ж не задумувався про зібраний наплічник та автостоп ген-ген за обрій, подалі від звичного існування. Далека дорога століття за століттям приваблює різноманітних людей. І у кожного свої причини для мандрів (чи мрій про них): одні хочуть знайти себе чи справжній сенс життя, інші, навпаки, втекти від себе та всіх своїх проблем, треті – просто люблять лоскотати собі нерви. Незмінними залишається одне – ваблива романтика шляху. Ця добірка запрошує вийти за межі цивілізації та насолодитися літературними мандрами.

Книги про волоцюг

Кращою книгою про мандрівників у свій час був культовий роман Джека Керуака «У дорозі» («On the road»). Роман, який колосально вплинув на все покоління бітників та став його іконою. Автобіографічний сюжет, у якому головні герої мандрують на власній машині Америкою та Мексикою. Тут один друг хоче навчитися писати, а інший – жити справжнім життям, а не цивілізаційним існуванням-виживанням. Дорога – це чудова можливість досягнути власних цілей. І на ній друзям прийдеться спізнати та спробувати життя таким, яким воно є: веселим, божевільним, жорстоким, несправедливим, джазовим, наркотичним, вільним, філософським та, зрештою, справжнім.

Обрати книгу, що надихає на подорожі, інколи буває досить складно. Все через величезний вибір книжок про мандрівки. «Прогулянка лісами. Двоє лінюхів проти дикої природи» Білла Брайсона – одна з них, і точно спонукає читачів задуматися про власні пригодницькі мандри. Ця книжка також розповідає про двох друзів, які, правда, вирішили відчути себе частиною природи. Ціллю їхньої мети стала Аппалацька стежка – туристичний маршрут дикою природою довжиною понад 3 тисячі кілометрів. Тут майже на кожному кроці чигає небезпека (від отруйного плюща до ведмедів), і не кожен може здолати бодай частину маршруту. Та головні герої озброїлися авантюризмом, впевненістю, гумором і вирушили у мандрівку. А натомість отримали пригоди, казуси, випробування, неймовірні пейзажі, краєвиди та філософські роздуми про життя та сучасний світ.

Книга про мандри автостопом, яка перша спадає на думку – «Путівник по Галактиці для космотуристів» Дуґласа Адамса. У першому романі серії «Путівник Галактикою» читачам разом з головним героєм доведеться автостопити дорогою галактичного масштабу у пошуку кращого життя. Або щоб просто забути рідну Землю, яку знищили декілька сторінок тому. Сумно з цим земним аборигеном точно не буде. Адамсу вдалося створити власний фантастичний світ, у якому важливими є англійський гумор, сарказм, феєричність та саме життя (у якій Галактиці воно не було б).

Іншим романом, де фігурує автостоп, але вже земний, є досить відома та популярна книжка «У дикій глушині». Вона про хлопця, який після навчання, вирішив втілити свою найзаповітнішу мрію – пожити самітником на Алясці. Для цього йому довелося знехтувати хорошими кар’єрними можливостями, родинними зв’язками та навчитися виживати. А що з того вийшло, кожен може прочитати сам уже нарешті й українською.

Також не забувайте і про інші, не менш цікаві, пригодницькі книги.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 445 | Додав: admin | Теги: романтика, дорога, Книга, Незалежність, волоцюга, цивілізація
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ