Чт, 2024-04-25, 09:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 1 » Незважаючи на арешт Тимошенко комітет Європарламенту закликає підписати угоду про асоціацію з Україною
17:00
Незважаючи на арешт Тимошенко комітет Європарламенту закликає підписати угоду про асоціацію з Україною
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Комітет Європарламенту з питань міжнародної торгівлі рекомендує укласти договір про асоціацію між Україною та ЄС, незважаючи на арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це пише "Комерсант-Україна".

Ситуація в переговорах між Україною та ЄС щодо договору про асоціацію, у тому числі розділ про створення зони вільної торгівлі, обговорювалася на засіданні комітету в середу.

Особливої гостроти дискусії додала стурбованість представників Європарламенту ситуацією, що склалася з демократією в Україні, пише видання.

Доповідач від комітету, депутат ЄП Павло Залевські ще раз наголосив, що Брюссель, визначаючи темпи зближення України з ЄС, бере до уваги події, що відбуваються в країні.

"Ми повинні враховувати і політичний контекст при укладанні угоди (про асоціацію)... Потрібно враховувати і те, що Тимошенко арештована. Багато інших впливових політиків також або у в'язниці, або переслідуються. Право в Україні використовується, точніше ним зловживають в політичних цілях" , - сказав він.

Раніше, на етапі підготовки до засідання, Залевські звернувся до українських експертів з проханням висловити думку про доцільність призупинення переговорів Брюсселя з Києвом, а також про можливі наслідки від таких санкцій.

Учасники експертного опитування були одностайні в тому, що це лише ускладнить ситуацію з рівнем демократії в країні і може привести до ослаблення європейського вектора.

Представники української опозиції, з якими зустрічалися депутати Європарламенту, також висловилися за якнайшвидше парафування договору.

У середу члени комітету Європарламенту погодилися з думкою експертів.

"Враховуючи брак демократії в Україні, кращим виходом буде якомога більш швидке укладення угоди, адже цей документ містить зобов'язуючі норми про прийняття Україною європейських стандартів", - сказав Залевські.

Під час подальшого обговорення жоден з депутатів не висловився на користь введення санкцій щодо України.

За підсумками дискусії в Європарламенті якогось формального рішення не приймалося, однак на ньому з порядку денного було фактично зняте питання про можливе блокування завершення переговорів між Києвом і Брюсселем.

"Сьогодні всі підтримали якнайшвидше завершення переговорів, і я не очікую, що в подальшому хтось із моїх колег по комітету запропонує Європарламенту інший варіант. Я вважаю, що наступний раунд переговорів про ЗВТ, який відбудеться у вересні, стане останнім", - заявив Залевські.

Нещодавно голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу повідомив, що Україна та ЄС підпишуть нову "амбітну" угоду, що включає зону вільної торгівлі.

Крім того, Баррозу вважає, що в Україні слід активніше проводити реформи для зближення з Європейським Союзом, і 2011 рік дуже важливий для країни, оскільки саме цього року має визначитися "майбутній вигляд" сучасної України.

Напередодні, 30 серпня, президент Віктор Янукович і його польський колега Броніслав Коморовський обговорили перспективи європейської інтеграції України на тлі судового процесу у справі Тимошенко. Президент Коморовський заявив, що процес над Тимошенко може стати серйозною перешкодою на шляху євроінтеграції України.

Вже перебуваючи в СІЗО, Тимошенко просила ЄС швидше підписати угоду про асоціацію з Україною. Колишня прем'єр-міністр вважає, що укладення угоди про асоціацію з ЄС стане перепоною для авторитарних і диктаторських тенденцій в Україні.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 754 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ