Ср, 2024-04-24, 21:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 21 » Німеччина прийме на лікування Тимошенко
13:32
Німеччина прийме на лікування Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини Гідо Вестервелле заявив президенту України Віктору Януковичу про готовність Німеччини прийняти на лікування екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко. ППро це міністр сказав представникам преси після зустрічі з президентом України, передає УНІАН.

Водночас Вестервелле відмовився повідомити, що саме відповів йому президент, порадивши пресі звернутись з цим питанням до української сторони.

"Я сьогодні мав зустрічі з представниками опозиції, і з перших вуст почув інформацію про політичну ситуацію в країні. Я також це сказав відверто і президенту, що ми уважно спостерігаємо за ситуацією з Тимошенко. Я також підкреслив, що німецькі пропозиції щодо медичного обслуговування і лікування її в Німеччині залишаються в силі", - сказав глава МЗС Німеччини.

За словами Вестервелле, він також сказав президенту України, що Німеччина і надалі працюватиме над вирішенням цього питання. "Звичайно, час покаже, яке рішення буде знайдено, але важливо, щоб ця робота тривала й далі", - сказав Вестервелле.

Він зауважив, що ситуація нелегка, але Німеччина готова зробити конструктивний внесок у справу, щоб знайти позитивне рішення.

Відповідаючи на запитання, скільки часу має Україна, аби визначитись щодо Тимошенко, щоб Німеччина та інші країни Європейського Союзу підписали з Україною Угоду про асоціацію, міністр знову повторив, що сторони зараз перебувають у процесі переговорів.

"Звичайно, підписання угоди відомо коли відбудеться — це листопад, і це створює відповідні часові рамки. Ми вважаємо, що між Європою і Україною, між Німеччиною та Україною ще багато чого треба зробити, але потрібно діяти якраз у межах цих часових рамок", - сказав Вестервелле.

Він повторив, що для підписання Угоди про асоціацію з ЄС Україна має вирішити три блоки питань. Перший блок стосується реформування законодавства у сфері юстиції, другий — зміни виборчого законодавства і третій блок — це унеможливлення проявів вибіркового правосуддя.

Довідка


11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009 року. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

28 лютого генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Тимошенко поки що не перевозять з Центральної клінічної лікарні Укрзалізниці №5 в Качанівську виправну колонію, щоб не загострювати ситуацію навколо неї.

30 квітня ЄСПЛ визнав незаконність арешту Тимошенко, але не знайшов порушення прав щодо її скарги на застосування катувань. У той же час юристи та політики по-різному інтерпретували, чи встановив суд політичну мотивацію арешту.

Окремо згадаємо: у квітні 2012 року Ангела Меркель заявила про бажання привезти Тимошенко на лікування до Німеччини.

13 травня 2013 року захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що Тимошенко не погодиться на лікування за кордоном і вимагатиме юридичної та політичної реабілітації.

19 червня стало відомо, що питання надання медичної допомоги Тимошенко за кордоном розглядається Адміністрацією президента. Про це повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі президента з лідерами фракцій.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1093 | Додав: admin | Теги: Німеччина, Янукович, лікування Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ