Ср, 2024-04-24, 12:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 11 » Німеччина з 4 лютого, З 1 березня Естонія скасовує консульський збір
13:16
Німеччина з 4 лютого, З 1 березня Естонія скасовує консульський збір
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Німеччина з 4 лютого розпочала оформлення національних віз для громадян Бєларусі без стягнення консульського збору, пише Deutsche Welle.

Як зазначається, національні візи видають особам, які планують перебувати на території Німеччини більше трьох місяців, наприклад, у разі возз'єднання сім'ї, навчання або здійснення трудової діяльності. При цьому наголошується, що нове правило не поширюється на видачу шенгенських віз для короткострокових приватних і ділових поїздок тривалістю до 90 днів в межах одного півріччя.

Як запевнили в посольстві ФРН у Бєларусі, уряд Німеччини послідовно виступає за полегшення візового режиму для бєларуських громадян. Зокрема, 2010 року третина всіх шенгенських віз, виданих посольством Німеччини в Мінську, оформляли, не стягуючи консульського збору.

З 1 березня Естонія також скасовує консульський збір за довгострокову візу для громадян Бєларусі. Відповідне рішення було ухвалене 3 лютого на засіданні естонського уряду. За словами міністра закордонних справ Естонії Урмаса Паета, мета такого кроку - висловити підтримку громадянському суспільству Бєларусі, повідомляє інтернет-портал tut.by.

Підставою для клопотання про видачу національної візи є короткострокова робота в Естонії, наприклад, представників творчих професій, викладачів, студентів, спортсменів, тренерів. Національну візу також можна одержати для навчання, догляду за хворим родичем або для роботи нянею. Довгострокова віза дає право бути на території Естонії до 180 днів впродовж року. Раніше спрощений візовий режим для бєларуських громадян запровадили Польща та Латвія.

Раніше повідомлялося, Євросоюз майже вчетверо збільшить фінансову допомогу громадянському суспільству Бєларусі.

Нагадаємо, 19 грудня 2010 року після проведення виборів президента в Бєларусі опозиція влаштувала у Мінську акцію протесту проти офіційних результатів виборів, згідно з якими перемогу здобув чинний президент Олександр Лукашенко. В результаті міліція, застосувавши силу, розігнала багатотисячний мітинг, сотні людей було побито й затримано.

20 січня Європарламент ухвалив резолюцію щодо Бєларусі. Резолюція закликає Раду ЄС, зокрема, накласти заборону на видачу віз і заморозити авуари в країнах ЄС бєларуських керівників вищої ланки, чиновників, співробітників судових органів і органів безпеки, які, на думку Євросоюзу, відповідальні за фальсифікацію грудневих президентських виборів і переслідування опозиції.

31 січня глави МЗС країн Євросоюзу підтримали рішення заморозити активи більш як 150 бєларуських посадових осіб, включаючи президента країни Лукашенка, і ввести заборону на видачу їм в'їзних віз.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1067 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ