Чт, 2024-04-25, 08:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 19 » Нью-Йорк затопить через 10 років-науковці
10:23
Нью-Йорк затопить через 10 років-науковці
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Через 10 років сильний ураган призведе до затоплення Нью-Йорка. Це не апокаліптичний сценарій нового голлівудського фільму, а реальні прогнози, викладені у звіті про наукове дослідження, проведене на замовлення New York State Energy Research and Development Authority американськими науковцями з Колумбійського і Корнельського університетів, пише газета Corriere della Sera.

"У доповіді йдеться, що в результаті глобального потепління і підйому рівня морів "місто, яке ніколи не спить", через десятиліття може опинитися під водою в результаті першого ж сильного урагану. Доповідь закликає міських чиновників вже зараз вживати необхідних заходів для того, щоб в майбутньому уникнути трагедії величезного масштабу", - вказує видання.

"Зокрема, у доповіді йдеться, що менш ніж за годину третина вулиць Нью-Йорка може опинитися під водою, що в свою чергу призведе до затоплення багатьох тунелів, що ведуть до Манхеттена. Саме цей найвідоміший і багатий район міста може опинитися в разі сильного урагану найнебезпечнішим місцем", - зазначає автор статті, пише InoPressa.

"Підйом рівня води в океані, пов'язаний з кліматичними змінами, може зробити Манхеттен небезпечно вразливим у плані повеней під час сильних штормів. Але й усе інше місто зіткнеться з наслідками глобального потепління", - вказують автори доповіді.

Зазначимо, що попередній прогноз американських науковців стосовно Нью-Йорка був більш "оптимістичним" - Велике яблуко може опинитися під водою протягом 100 років. Згідно з результатами дослідження науковців штату Флорида, результати якого було оприлюднено в березні 2009 року, через століття Нью-Йорк опиниться в набагато більш вразливому положенні, ніж Лондон, Токіо, Сідней, Майамі або Сан-Франциско.

Через танення льодів Гренландії і Антарктики рівень океану, що омиває мегаполіс, може до 2100 року підвищитися на 51 сантиметр. В даний час місто перебуває в середньому на позначці п'яти метрів вище рівня океану, в деяких місцях берегова лінія Манхеттена розташована на позначці 1,5 метра вище рівня моря.

До 2100 року різко зросте небезпека руйнувань від штормів і ураганів. Ризик повеней збільшиться також для Вашингтона і Бостона, писав журнал Nature Geoscience.

Раніше оцінка дослідників була набагато більш песимістичною. У 2006 році американські науковці заявили, що в результаті глобального потепління до 2100 року рівень світового океану підвищиться на шість метрів. Це створить загрозу, зазначали дослідники з США, не тільки для Нью-Йорка, але також для Лондона, Мумбаї і Токіо, для Нідерландів, Бангладеш та Флориди.

У тому ж 2006 році у Великобританії було опубліковано результати довгострокового прогнозу зміни клімату в результаті глобального потепління. Науковці, які вивчають його наслідки, припустили, що до 3000 року температура на Землі може підвищитися на 15 градусів за Цельсієм, а рівень моря підніметься більш ніж на 11 метрів.

Зазначимо, що згідно з дослідженням Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), людству залишилося лише п'ять років для того, щоб запобігти глобальній зміні клімату, пов'язаній з екстремальними погодними явищами.

Крім того, танення льодовиків Антарктиди, викликане глобальним потеплінням, може вивільнити з їхнього складу хімікати, зокрема, ДДТ (дихлордифенілтрихлоетан) - сильну отруту, від використання якої більшість держав відмовилися майже 30 років тому.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: нью-йорк, Потоп
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ