Чт, 2024-04-25, 07:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 12 » Nord Stream отримав останній дозвіл на будівництво від Фінляндії
12:50
Nord Stream отримав останній дозвіл на будівництво від Фінляндії
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Влада одного з регіонів Фінляндії у п'ятницю, 12 лютого, дала другий дозвіл на прокладання через свою територію частини газопроводу Nord Stream. Таким чином процес отримання схвалень завершено, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Bloomberg.
Минулого року оператор проекту Nord Stream AG отримав дозвіл на будівництво газопроводу від всіх країн, через води яких пройде газопровід - Данії, Швеції, Фінляндії, Німеччини і Росії. При цьому Фінляндія повинна була ще дозволити будівництво газопроводу згідно із законом про використання акваторії.

У середу, 11 лютого, голова представництва Nord Stream в ЄС Себастьян Сасс підтвердив, що будівництво планується розпочати згідно з графіком - у квітні 2010 року зі шведського відрізка трубопроводу.

Nord Stream є принципово новим маршрутом для експорту російського газу до Європи - перш за все, на ринки Німеччини, Великобританії, Нідерландів, Франції та Данії. Газопровід довжиною 1,22 тисячі кілометрів і потужністю 55 мільярдів кубометрів на рік пройде по дну Балтійського моря від Росії (Виборг) до Німеччини (Грайфсвальд).

Введення в експлуатацію першої нитки газопроводу пропускною здатністю 27,5 мільярда кубометрів газу на рік намічено на 2011 рік.

Низка балтійських країн, які не мають можливості прямо вплинути на плани будівництва, оскільки газопровід не проходитиме через їхні економічні води, заперечують проти будівництва. У Nord Stream заявляють, що компанія повністю віддана збереженню екосистеми Балтійського моря.

"Ми йдемо згідно з графіком, щоб розпочати будівництво газопроводу навесні 2010 року і почати транспортувати газ в 2011 році", - сказав керуючий директор Nord Stream Матіас Варніг.

Як повідомлялося, 18 грудня, Nord Stream AG, оператор будівництва газопроводу Nord Stream ("Північний потік"), повідомила, що Росприроднагляд дозволив будівництво ділянки газопроводу на шельфі Росії довжиною 124 км. "Документація за проектом Nord Stream пройшла процедури Державної екологічної експертизи в листопаді 2008 року, а також Головної державної експертизи Росії в травні 2009 року і отримала позитивні висновки обох державних експертиз", - йдеться в прес-релізі компанії.

Дозволи для "Газпрому" в Росії - це порожня формальність, зазначає глава East European Gas Analysis Михайло Корчемкин. Висновок екологічної експертизи газопроводу Грязовець-Виборг (сухопутної ділянки Nord Stream) було видано через рік після початку його будівництва в грудні 2005 року, хоча закон "Про екологічну експертизу" забороняє реалізацію проектів до отримання позитивного рішення екологічної експертизи.

Проте отримання дозволів ще від двох країн, через води яких пройде Nord Stream, затягувалося. Першою свою згоду оформила Данія - 20 жовтня. Уряд Швеції видав аналогічні документи 5 листопада.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1136 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ