Сб, 2024-04-20, 09:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Березень » 7 » Носити паранджу, балаклаву і нікаб у Швейцарії заборонили
20:45
Носити паранджу, балаклаву і нікаб у Швейцарії заборонили
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

швейцарія референдум заборона паранджа Громадяни Швейцарії на референдумі підтримали заборону носіння предметів гардеробу, що приховують обличчя, таких як хустка, балаклава і паранджа.

Про це інформує Swiss Info з посиланням на дані швейцарської громадської телерадіокомпанії SRG.

За відповідну ініціативу проголосували 51,2% виборців і 17 кантонів з 26.

Своєю чергою Аніан Либранд з правого "Комітету міста Егеркінген", який виступив з пропозицією прописати таку заборону до конституції, заявила, що завдяки цій ініціативі країні "вдалося запустити в суспільстві давно назрілу дискусію. Багато підтримали наші аргументи. Сам факт голосування – це вже успіх незалежно від підсумкового кінцевого результату ".

Тим часом, за даними журналістів, "ліві і крайні ліві сили перебувають у нестямі від обурення". Штефан Мансера-Еглі з лівої лобістської організації "Операція Ліберо" називає успіх цієї ініціативи "небезпечним проникненням в політику пропагандистських символів", що підміняють собою раціональний дискурс.

Представник партії "Die Mitte" ("Центр", колишні демохристияни) Лоренц Хесс, каже, що заборона паранджі не є правильною мірою.

"Варто тільки уважно розібратися з тим, що стоїть за цим законопроектом, то відразу стає видно, що насправді він нічого не вирішує і не змінює", – сказав політик.

Представник партії лібералів (FDP, правий центр) Андреа Кароні вважає, що рішення про заборону паранджі має прийматися на рівні окремих кантонів.

Немає єдності думок і серед самих мусульман, які проживають в Швейцарії. Фатіма Іфтікар виступала проти відповідної ініціативи. Вона "розчарована тим, що тактика консервативної Швейцарської народної партії SVP, яка спирається на символи, знову знайшла підтримку народу". Разом з тим вона висловила згоду з тим, що рішення народу, виражене за допомогою референдуму – це і є демократія, і не збирається оскаржувати його легітимність.

Представник швейцарського "Форуму за прогресивний іслам" Емран Еркен навпаки задоволений результатами голосування і радий, що "політичного ісламізму були встановлені чіткі межі".

Прихильники ініціативи про заборону приховувати обличчя полягав в тому, що чоловіки і жінки повинні мати рівні права, а носіння чадри чи нікаба ці права обмежує. Багато хто також вважав, що заборона носіння предметів гардеробу, що приховують обличчя, зміцнить безпеку, допомагаючи ефективно протидіяти персонам, що порушують громадський порядок.

Проте, опоненти ініціативи стверджували, що заборона на носіння паранджі позбавить багатьох мусульманок права і можливості виходити з дому і брати участь у суспільному житті.

Заборона буде поширюватися на загальнодоступні вулиці і площі по всій Швейцарії, на громадський транспорт, робочі офіси, ресторани, магазини і спортивні арени. Винятки для туристок-жінок, наприклад з держав Перської затоки, не допускаються.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 552 | Додав: abel | Теги: нікаб, Швейцарія, паранджа, референдум, Балаклава, Заборона
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ