Сб, 2024-04-27, 00:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 11 » Нова Рада: "кнопкодавство" не померло, лишень видозмінилося
11:14
Нова Рада: "кнопкодавство" не померло, лишень видозмінилося
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
10 грудня голова Верховної ради Володимир Литвин ознайомив вперше обраних до парламенту народних депутатів з системою голосування "Рада". У ході навчання представники партії "Свобода" виявили, що, всупереч настійним вимогам опозиції, система, що виключає можливість голосування за своїх відсутніх колег, працювати не буде. Опозиція обіцяє добитися її впровадження, проте в Партії регіонів вважають це малоймовірним, пише "КоммерсантЪ-Україна".

Ознайомлювальні збори вперше обраних народних депутатів керівництво парламенту вирішило провести за зачиненими дверима. "Я працюю в різних фракціях ще з 1994 року і вперше побачив, що журналістів не пускають на пробне засідання",-дивувався народний депутат Павло Розенко (партія "УДАР"). "Цей захід не для преси, люди тренуються, вивчають систему "Рада". Що цікавого для журналістів у цій події?" -Відрізала голова прес-служби Ради Вікторія Шведова.


За словами учасників засідання, до 15.00 в залі зібралися близько 200 осіб, і місце кожного депутата вже було визначено і підписано відповідно до прийнятої кількома годинами раніше схеми розміщення.

"Збори урочисто відкрив Володимир Литвин. Він розповів про загальні принципи діяльності Верховної ради. Потім слово взяв один із заступників керівника апарату Верховної ради, який повідомив нам про особливості роботи системи" Рада",-розповів Юрій Сиротюк (партія "Свобода"), за словами якого, його однопартійці одразу поцікавилися, як працює встановлена ще в 2008 році, але так і не введена в дію система "Рада-3". Її головною особливістю є сенсорна кнопка, яку необхідно утримувати протягом усього часу, відведеного для голосування.

"Нам відповіли, що сенсорна кнопка готова до роботи, але вона не регламентована документами Верховної ради. Кнопка може працювати, але вона не узаконена,-повідомив Юрій Сиротюк.-Виявляється, до вже прийнятого закону необхідно прийняти постанову, щоб запрацювала система "Рада- 3", яка б змушувала представників Партії регіонів однією рукою триматися за сенсорну кнопку, а іншою голосувати, а не бігати по залу".

В опозиції заявили, що для них введення системи "Рада-3" в дію-принципове питання. "Я думаю, що це справа честі опозиції-довести це питання до логічного завершення. Законопроект, схвалений у Верховній раді буквально в останні дні, не вирішує проблеми персонального голосування. Відповідна норма Конституції була і раніше, але це не заважало більшості депутатів її порушувати. Я не здивуюся, якщо така практика буде і в новому парламенті",-заявив Павло Розенко.

У партії "Батьківщина" не поділяють ці побоювання, але обіцяють підтримати колег по опозиції. "Ми все одно провчимо Партію регіонів і навчимо порушників голосувати особисто. Він (закон про персональне голосування, прийнятий 6 грудня) визначає чіткий порядок-реєстрація виключно письмова, а якщо ти не зареєстрований, то твоя картка не включається",-заявив Сергій Соболєв.

"Проект такої постанови буде актуальним. На систему були витрачені гроші, вона дійсно зробить неможливим голосувати за інших, тому будемо домагатися її запровадження",-запевнив він.

Представники Партії регіонів не підтримують планів опозиції. "Вона (" Рада-3 ") не сертифікована. Щоб запустити систему в роботу, необхідний цілий ряд документів. А у нас вже є електронна система, можливість і необхідність кожному голосувати особисто",-заявив народний депутат Володимир Рибак.

Як відомо, 6 грудня Верховна Рада ухвалила зміни в закон "Про регламент Верховної Ради" щодо особистого голосування. Водночас законом депутату заборонено перешкоджати розгляду питань порядку денного, зокрема шляхом блокування трибуни, перешкоджанню роботи головуючого на пленарному засіданні, а також голосуванню інших народних депутатів. 10 грудня Литвин підписав зміни до закону про регламент, які передбачають обов’язкове персональне голосування.

Як відомо, Верховна Рада сьомого скликання почне роботу 12 грудня 2012 року.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 975 | Додав: admin | Теги: кнопкодавство, Верховна Рада
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ