Пт, 2024-04-26, 06:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 8 » Нові заворушення на півночі Лондона: 200 осіб громили магазини і розбили поліцейський автомобіль (ВІДЕО)
11:33
Нові заворушення на півночі Лондона: 200 осіб громили магазини і розбили поліцейський автомобіль (ВІДЕО)
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Нові заворушення спалахнули в неділю ввечері на півночі Лондона, - цього разу в районі Енфілд, сусідньому з Тоттенхемом, де минулої суботи сталися масові погроми, йдеться в повідомленні Скотланд-ярду.

На вулицях Енфілда в неділю увечері були зафіксовані сутички місцевих жителів з поліцейськими. Близько 200 молодих людей почали бити скло у навколишніх магазинах і пошкодили поліцейський автомобіль.

Місцевий депутат парламенту Нік де Буа так описав ситуацію в районі у своєму мікроблозі на Twitter: "Навколо безліч людей. Це не масові заворушення, але серйозні протести".

Як стало відомо, Скотланд-ярд відрядив посилені патрулі в Енфілд, як і до низки інших районів міста.

За даними блогерів, безладдя зафіксовано і в інших районах британської столиці - Едмонтоні, Далстоні, Брікстоні, Кройдоні. Тим часом офіційні представники поліції вже спростували багато з цих повідомлень, зокрема про заворушення на півдні Лондона - в населених вихідцями з країн Карибського басейну Брікстоні і Кройдоні.

Деякі ЗМІ повідомили про те, що група молодих людей в масках почала закидати камінням автомобілі біля найбільшого в Європі торговельного центру Westfield на заході Лондона і вітрини самого центру. Проте потім Скотланд-Ярд повідомив, що хулігани розбіглися, щойно на місце інциденту прибули поліцейські.

Як передають РИА "Новости", територію навколо торговельного центру патрулюють поліцейські з собаками. Там же чергують декілька спеціально обладнаних для захисту від масових заворушень поліцейських мікроавтобусів. Як заявила представниця столичної поліції Лондона Крістін Джонс, вся інформація, що надходить, відстежується, аби не повторилися погроми, такі як в Тоттенхемі.

Нагадаємо, заворушення спалахнули в ніч проти неділі в районі Тоттенхем, де минулого тижня співробітник поліції застрелив місцевого жителя. Пасажир приватного таксі (міні-кеба) 29-річний Марк Дагган загинув у четвер в результаті перестрілки з поліцейськими, які мали намір провести обшук в автомобілі. У перестрілці також було поранено одного з патрульних поліцейських. Розслідування всіх обставин інциденту проводить незалежна комісія зі скарг на поліцію.

У суботу ввечері натовп приблизно з 300 осіб зібрався біля будівлі поліцейської дільниці на головній вулиці району Тоттенхем з вимогою "відновлення справедливості".

За інформацією Скотланд-ярда, учасники стихійного протесту кидали пляшками із запалювальною сумішшю в поліцейські автомобілі, і їм вдалося підпалити дві патрульні машини. Згодом учасники заворушень також підпалили двоповерховий автобус і почали громити прилеглі магазини, виносячи з них товари.

За остаточними підрахунками Лондонської пожежної служби, їй довелося гасити в цілому 49 осередків займання в районі.

Для відновлення порядку на місце інциденту були відряджені співробітники підрозділу по боротьбі зі стихійними масовими заворушеннями. Лише до ранку ситуація нормалізувалася, хоча, за повідомленнями очевидців, учасники акції перемістилися в сусідні квартали і продовжували громити магазини і приватні будинки. Поліцейські в неділю оточили район нічних заворушень для проведення слідчих дій та запобігання мародерства.

Було розпочато масштабне розслідування інциденту, яке отримало кодову назву "Операція Withern". Поліцейські аналізують записи камер відеоспостереження, свідчення очевидців, інші факти.

Під вартою залишаються 55 заарештованих учасників нічних заворушень, яких підозрюють у порушенні громадського порядку, грабежах і крадіжках.

У ході зіткнень загалом постраждали близько 30 осіб, з них 26 офіцерів поліції, двох з яких доставили до лікарні, однак протягом дня з неї виписали. Всім постраждалим надано медичну допомогу.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 846 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ