Ср, 2024-04-24, 03:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 8 » Новий план порятунку Сирії: великі надії покладають на Іран
11:30
Новий план порятунку Сирії: великі надії покладають на Іран
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Спецпредставник ООН і Ліги арабських держав (ЛАД) Кофі Аннан вважає, що Іран повинен стати учасником контактної групи із Сирії. Він заявив це після завершення закритого засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Сирії, передає ИТАР-ТАСС. За словами Аннана, зараз "обговорюється можливість створення контактної групи, в яку увійшли б країни, що володіють реальним впливом на ситуацію, які могли б вплинути на будь-яку зі сторін - уряд Сирії й опозицію".

За його словами, завдання такої групи - звести всі перераховані сторони разом, щоб вони могли "поглянути на проблему реалістично, подивитися, що потрібно зробити для виконання плану Аннана, для досягнення миру і політичного врегулювання, для того щоб не допустити вибуху у всьому регіоні".

Він висловив надію на те, що "Іран, як важлива країна регіону, зробить внесок у розв'язання" сирійської проблеми.

З цим категорично не згодні США. Виступаючи пізніше перед журналістами, постійний представник США при ООН Сюзан Райс звинуватила Тегеран у тому, що "тепер той створює проблеми в Сирії" і "активно підтримує уряд у скоєнні насильства".

"Поки що Іран не продемонстрував готовності зробити конструктивний внесок у мирне політичне врегулювання, - стверджувала американський посол. - Він грає деструктивну роль".

Тим часом, виступаючи раніше вдень у четвер, 7 червня, в Генеральній Асамблеї в ході неофіційного засідання довкола ситуації в Сирії, постійний представник ІРІ при ООН Мухаммед Хазаї заявив, що його країна "підтримує конструктивний, об'єктивний, неупереджений, мирний і політичний процес, який ведуть сирійці, і готова зіграти свою роль в цьому процесі".

"Ми щиро сподіваємося, що місія Кофі Аннана приведе до швидкого припинення насильства і продовження політичного процесу в Сирії з метою мирного врегулювання кризи", - сказав іранський посол.

Він звинуватив керівників деяких країн в тому, що "зайняті ними позиції і провокаційні заяви" спрямовані на те, щоб "підірвати будь-яку можливість мирного врегулювання".

Пропозиція Москви про проведення міжнародної конференції з питання Сирії "дуже співзвучна заяві Кофі Аннана про контактну групу", заявив постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін.

Виступаючи перед журналістами після завершення засідання Ради Безпеки ООН щодо Сирії, він підкреслив, що діяльність такої групи "повинна з чогось починатися" і що таким початком могла б стати "конференція за участю тих країн, які можуть вплинути на ситуацію в Сирії, мають вплив не тільки на уряд, а й на різні опозиційні групи".

На його думку, така конференція могла б допомогти "сирійським угрупованням та уряду запустити нарешті політичний процес, який поклав би край насильству і кризі в Сирії".

Чуркін повідомив, що вже обговорив російську пропозицію про міжнародну конференцію з генеральним секретарем ООН і спецпредставником ООН і Ліги арабських держав (ЛАГ), які виявили до нього "значний інтерес", а також обговорив цю тему в рамках "п'ятірки" постійних членів РБ ООН.

Нагадаємо, у Сирії більше року не припиняються антиурядові протести. Щодня надходять повідомлення про загибель людей - як мирних громадян, так і співробітників силових структур.

За даними ООН, загальна кількість жертв перевищила 9000 осіб. Сирійська влада заявляє, що в сутичках з озброєною опозицією загинули більш ніж 2,5 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, проти яких діють добре озброєні бойовики, а кількість жертв серед мирного населення перевищила позначку в 3,2 тисячі осіб.

З квітня в Сирії, відповідно до плану Кофі Аннана, оголошено перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН. Проте сторони конфлікту регулярно повідомляють про нові збройні інциденти і жертви.

За даними сирійської влади, "озброєні терористичні угруповання" вчинили за цей час понад 5000 порушень умов плану Аннана. У свою чергу, озброєна опозиція заявляє, що вона дотримується перемир'я і покладає відповідальність за продовження насильства в країні на урядові сили.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 897 | Додав: admin | Теги: Сирія, Іран
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ