Чт, 2024-04-25, 08:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 9 » Новий посол США в Україні розповів про свої завдання
11:13
Новий посол США в Україні розповів про свої завдання
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Новий посол США в Україні Джеффрі Пайятт, який 7 серпня розпочав виконувати свої обов'язки у Києві, у своєму першому після призначення інтерв'ю заявив, що його головний пріоритет - підтримати "європейський вибір українського народу", пишуть "Вести".

"Цьому питанню я планую зараз приділити особливу увагу - аж до початку Вільнюського саміту. Щодо президентських виборів: вибори 2010 року загалом вважаються вільними і чесними. Сподіваюся, що Україна зможе повторити це - і президентські вибори 2015 року відповідатимуть таким же високим міжнародним стандартам", - сказав він.

За словами дипломата, посольство США продовжує підтримувати демократію і права людини, економічний розвиток, поліпшення охорони здоров'я та енергетичну незалежність - для того щоб Україна знайшла своє майбутнє у вільній і миролюбній Європі.

"Якщо говорити про політику США щодо України, вона залишається політикою активної взаємодії. Ті, з ким я розмовляв у Вашингтоні, з цікавістю стежать за всім, що тут відбувається. Ми готові підтримувати український народ у побудові сучасної, квітучої, демократичної європейської держави", - розповів він.

Пайятт також заявив, що в найближчі місяці перед українським керівництвом "відкрита історична можливість йти до європейської інтеграції, і я буду закликати скористатися цим шансом".

Крім того, він висловив свою думку і про енергетичну безпеку України, оскільки вважає очевидним те, що для майбутнього України ключову роль буде відігравати енергетична безпека.

"Американські компанії також готові допомагати Україні розкрити її енергетичний потенціал. Ми хочемо допомогти Україні досягти справжньої енергетичної самостійності", - зазначив він.

Він також розповів, що знає про багатьох американських вихідців з України, і хотів би порибалити в Карпатах на форель. Дипломат додав, що до Києва з ним прибула його дружина Мері, вчителька молодших класів, яка працювала за фахом у кожній з країн, куди його скеровували. При цьому вона збирається продовжити це і в Україні.

31 липня новий посол США в Україні Джеффрі Пайятт склав присягу в приміщенні Державного департаменту у Вашингтоні. Пайятт прибув до України 3 серпня. На цій посаді змінив Джона Теффта, який відкрито заявляв про необхідність звільнення Юлії Тимошенко.

Довідка

До призначення в Україну Пайятт ніколи не працював послом. Найвища посада, яку він обіймав, - заступник голови дипломатичної місії. За американським законодавством, звання посла за Пайяттом збережеться довічно.

Крім того, дипломатичну кар'єру він почав у Гондурасі: у 1990-1992 роках обіймав посаду віце-консула і дипломата економічного відділу в Тегусігальпі. За час роботи Пайятта в Гондурасі США підписали з цією країною договір про торговельне та інвестиційне співробітництво.

Пайятт фігурує у матеріалах WikiLeaks. У 2010 році сайт опублікував текст двох засекречених телеграм дипломата у Держдеп. В одній з них Пайятт, який у той час працював заступником глави дипмісії США в Індії, повідомив, що співробітник місцевого МЗС на прізвище Райян "зливав" йому інформацію про внутрішні справи міністерства. Зокрема, він нібито передав Пайятту список індійських чиновників, які за фінансової підтримки керівництва Ірану намагалися схилити президента Індії до проіранської політики.

Крім цього, працюючи в Держдепі, Пайятт лобіював постачання американської зброї до Індії. У березня 2013 року він заявив, що особливо пишається кількома домовленостями. Зокрема - контрактом на постачання транспортних літаків C-17 і C-130J і морського розвідувального літака P-8I.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: свої завдання, Україні, посол США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ