Чт, 2024-03-28, 10:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 11 » Новий прем'єр Греції обіцяє витягти країну з фінансової прірви
07:21
Новий прем'єр Греції обіцяє витягти країну з фінансової прірви
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Колишній віце-президент Європейського центрального банку (ЄЦБ), видатний економіст і науковець Лукас Пападімос став вчора новим грецьким прем'єром. Про це заявила прес-служба уряду. Він захистив докторську дисертацію з економіки. У 1980 році працював як економічний експерт у бостонському відділенні Федеральної резервної системи США. У 1985 році повернувся до Греції, ставши економічним радником Банку Греції (1985-1993).

Його призначено в 1993 році заступником керівника Банку Греції, а потім і главою Банку Греції (1994-2002). Під час його перебування на цій посаді відбувався процес переходу Греції з драхми на євро в рамках входження країни до єврозони. У 2002 році обійняв посаду віце-президента Європейського центрального банку (ЄЦБ), ставши правою рукою Жана-Клода Тріше. Пападімос пропрацював на цій посаді вісім років до 2010 року і вважався "інтелектуальним мотором" ЄЦБ, передає ИТАР-ТАСС.

У 1994-1998 роках Пападімос був також членом Ради Європейського валютного інституту (European Monetary Institute), колишнього попередника Європейського центрального банку, а в 1993-1995 роках - головою підкомітету з грошово-кредитної політики Комітету керівників центральних банків Європейського співтовариства. Крім професійної діяльності Пападімос домігся помітної академічної кар'єри. У 1975-1984 роках він був доцентом економічного факультету Колумбійського університету в Нью-Йорку, а в 1988-му став професором економіки Афінського університету. У 2006 році обраний членом Афінської Академії.

Одночасно до останнього часу викладав у Гарвардському інституті державного управління імені Джона Кеннеді, що готує фахівців у галузі державного управління, економічного розвитку та політології. Пападімос – автор численних статей у галузі макроекономічної теорії, структури та функціонування фінансових ринків, монетарного аналізу та політики, а також з питань фінансової стабільності та економічної політики Європейського Союзу. Багато разів виступав з доповідями на тему грецької боргової кризи. У 2010 році призначений на добровільних засадах економічним радником прем'єр-міністра Георгіоса Папандреу.

7 листопада повернувся зі США до Греції, коли його запропонували як одного з кандидатів на посаду прем'єра. Сьогодні на раді політичних лідерів у Президентському палаці Пападімоса призначено головою нового перехідного коаліційного уряду Греції.

Майбутньому уряду Греції належить виконати дуже великий обсяг роботи, щоб розв'язати фінансові проблеми, з якими зіткнулася країна, заявив Пападімос.

"Це буде непросто, однак я переконаний, що проблеми буде вирішено", - сказав він у зверненні до співгромадян.

Новий кабінет міністрів, як очікується, буде приведено до присяги в п'ятницю. За їхніми даними, це відбудеться після полудня за місцевим часом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 841 | Додав: abel | Теги: Георгіос Папандреу, Лукас Пападімос
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ