Пт, 2024-04-26, 11:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Грудень » 27 » Новий Виборчий кодекс підписав Разумков
18:33
Новий Виборчий кодекс підписав Разумков
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Разумков підписав новий Виборчий кодекс

Кодекс направлено на підпис президенту

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав Виборчий кодекс із пропозиціями президента. Про це йдеться на сайті парламенту.

"27.12.2019 Закон направлено на підпис Президенту", - написано у карточці законопроєкту.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський ветував новий виборчий кодекс та висунув свої пропозиції.

У його поданні зазначалося, що кодекс "містить положення, які не відповідають Конституції України".

Також наголошувалося, що положення Кодексу "не враховують останні позитивні зміни у виборчому законодавстві, спрямовані на його вдосконалення, не узгоджуються з законодавчими актами, які є базовими у відповідній сфері, не забезпечують належної регламентації та організації виборчого процесу, ефективного контролю за здійсненням виборчих процедур".

"Аналіз положень Кодексу дає підстави для висновку про фактичне збереження складової, характерною для пропорційної виборчої системи із закритими списками", - йдеться у поданні.

Новим кодексом передбачена пропорційна система з відкритими списками, коли виборці можуть голосувати за партію та за конкретного кандидата.

На думку авторів законопроекту, прийняття цього Кодексу забезпечить цілісне уніфіковане законодавче регулювання підготовки і проведення виборів в Україні, що сприятиме більш повній реалізації виборчих прав громадян, стабільності виборчого законодавства, дотриманню основних засад демократичних виборів, подальшому утвердженню демократичного режиму в Україні.

Відповідно до нового Виборчого кодексу, парламентські вибори будуть проводити в єдиному загальнодержавному багатомандатному окрузі. Голосуватимуть у 27 виборчих регіонах, які переважно співпадають із областями. У Дніпропетровській області і Києві передбачено створення по два виборчих округи. Разом з тим, Херсонська область та Автономна Республіка Крим об'єднані в один виборчий регіон. Закордонний виборчий округ відноситься до Києва.

На деяких територіях голосування може не проводитись - зокрема, через тимчасову окупацію. Виборці з відповідних регіонів зможуть взяти участь у голосуванні, змінивши місце голосування.

Також з тексту кодексу прибрали можливість зняття кандидата з передвиборної гонки після того, як правоохоронний орган після перевірки кандидата направляє інформацію про нього в Центральну виборчу комісію. Зокрема, мова йде про повідомлення щодо фактів порушення кандидатом закону.

Відповідно до поправок Президента, скасування реєстрації особи як кандидата повинно мати наслідком втрати ним статусу суб'єкта виборчого процесу саме як кандидата, а не позбавляти його статусу виборця.

Раніше повідомлялося, що парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування врахував всі пропозиції президента щодо нового Виборчого кодексу та рекомендував нардепам ухвалити його в цілому

Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс. А 27 серпня тодішній голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав новий Виборчий кодекс. Народні депутати Верховної Ради нинішнього скликання ухвалили кодекс із пропозиціями президента 19 грудня. За це проголосували 330 парламентарів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 525 | Додав: adminA | Теги: Новий Виборчий кодекс, підпис, Разумков
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ