Сб, 2024-04-20, 09:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 26 » Нового прем'єр-міністра обрали в Японії
12:47
Нового прем'єр-міністра обрали в Японії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Новим прем'єр-міністром Японії став лідер партії-переможниці на загальних виборах в нижню палату парламенту Ліберально-демократичної партії Сіндзо Абе.

Абе обраний прем'єр-міністром на позачерговій сесії голосами 328 депутатів парламенту з 480. У нижній палаті парламенту його партії разом з коаліційною партією Комейто належить більш як дві третини місць - 325 з 480. Нижня палата парламенту володіє конституційним пріоритетом перед палатою радників при прийнятті законів і призначенні прем'єр-міністра, передає "Інтерфакс".

Уряд Ліберально-демократичної партії і партії Комейто на чолі з Сіндзо Абе буде сформовано протягом сьогоднішнього дня, і ввечері відбудеться церемонія затвердження імператором Акіхіто в палаці.

За інформацією японських ЗМІ, Абе має намір призначити на пост міністра фінансів екс-прем'єра Таро Асо, а міністром економіки стане Акіра Амарі - колишній глава міністерства торгівлі.

Японські ЗМІ повідомляють, що на пост глави міністерства закордонних справ Японії буде призначений 55-річний Фуміо Кісіда. Спочатку Кісіда, що нині є членом нижньої палати парламенту, працював у банку. З 2006 по 2007 рік він займав пост державного міністра у справах Окінави.

Раніше з'явилися повідомлення, згідно з якими найбільш вірогідним кандидатом на пост міністра закордонних справ є Іоріко Кавагуті.

Член японського парламенту Кавагуті в 2001 році займала пост міністра екології, а з 2002 по 2004 рік була міністром закордонних справ.

Сіндзо Абе в 2006-2007 роках уже обіймав посаду прем'єр-міністра, проте через рік подав у відставку через погіршення стану здоров'я після серії гучних скандалів у своєму уряді. Це другий випадок в історії країни, коли політик двічі за свою кар'єру стає на чолі уряду.

Абе має намір відновити довіру, яка похитнулася між США і Японією, і готовий дотримуватися більш жорсткого курсу стосовно Китаю. Після перемоги ЛДП на виборах Абе заявив, що має намір покращувати відносини з Росією.

Раніше уряд Японії на чолі з прем'єр-міністром Йосіхіко Нодою в повному складі пішов у відставку. Таким чином, завершилися три роки правління Демократичної партії, яка вперше за півстоліття порушила правління Ліберально-демократичної партії Японії після перемоги на виборах 2009 року.

Раніше Нода визнав поразку правлячої Демократичної партії на виборах в нижню палату парламенту і оголосив, що йде з посади глави партії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1087 | Додав: adminA | Теги: Японії, нового прем'єр-міністра
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ