Пт, 2024-03-29, 11:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 5 » Нову держпрограму пільгового житлового кредитування на селі ініціює Мінрегіон
10:46
Нову держпрограму пільгового житлового кредитування на селі ініціює Мінрегіон
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує розробити і реалізувати окрему державну програму підтримки індивідуальних сільських забудовників на 2016-2020 рр. з наданням пільгових кредитів на будівництво і реконструкцію житла та інженерних мереж під 3% річних без початкового внеску і з відстрочкою початку повернення кредиту строком до двох років.

Відповідний проект постанови Кабінету міністрів "Про затвердження Державної програми підтримки індивідуальних сільських забудовників на 2016-2020 роки" розроблено Мінрегіоном і оприлюднено на його веб-сайті для громадського обговорення.

"Виконання програми дозволить: забезпечити житлом 11,409 тис. сімей, побудувати (реконструювати, капітально відремонтувати, придбати) 961,2 тис. кв. м житла, прокласти 693,5 км інженерних мереж і підключити до існуючих комунікацій інженерні мережі 12,235 тис. житлових будинків", - прогнозують в Мінрегіоні.

Згідно з проектом постанови, реалізація зазначеної держпрограми передбачається в основному за рахунок коштів державного бюджету виходячи з його можливостей на відповідний рік, а також за рахунок коштів місцевих бюджетів, у зв'язку з чим уряд має намір зобов'язати органи місцевого самоврядування розробити та затвердити відповідні регіональні програми підтримки індивідуальних сільських забудовників та передбачити кошти на їх фінансування.

Згідно з паспортом зазначеної держпрограми, прогнозовані необхідні обсяги її фінансування на 2016-2020 роки оцінюються на рівні 1 млрд 496,17 тис. грн (у т.ч. за рахунок коштів держбюджету – 864,560 млн грн, місцевих бюджетів – 614,256 млн грн, інших джерел фінансування – 17,345 млн грн).

Необхідний обсяг фінансування зазначеної держпрограми за рахунок усіх джерел в 2016 році в міністерстві оцінюють на рівні 251,996 млн грн, в 2017-му – 277,956 млн грн, в 2018-му – 300,531 млн грн, в 2019-му – 319,469 млн грн, в 2020 -му – 346,218 млн грн.

Держзамовником у рамках реалізації держпрограми виступає Мінрегіон. При цьому в міністерстві зазначають, що необхідність розробки окремої держпрограми підтримки індивідуальних сільських забудовників поряд із чинною регіональною програмою "Власний дім" виникла у зв'язку із завершенням реалізованої з 2008 року "Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року", на реалізацію якої планувалося направити 1 млрд 15,6 млн грн.

За даними Мінрегіону, на її реалізацію протягом семи років за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів виділено 828 млн грн, або 82% запланованого обсягу.

Також в рамках реалізації цільової держпрограми розвитку українського села на 2008-2015 рр прийнято в експлуатацію понад 763,5 тис. кв. м житла, або 82% від запланованих, і підключено до існуючих комунікацій 37,3 тис. житлових будинків, або 79% від запланованих, уточнюють в міністерстві.

За даними Мінрегіону, у 2015 році фінансування зазначених діючих держпрограм передбачено на рівні 101,5 млн грн (у т.ч. за кошти державного бюджету - 39 млн грн, місцевих бюджетів та інших джерел фінансування – 62,5 млн грн).

За рахунок зазначених обсягів фінансування у поточному році передбачається надати пільгові довгострокові кредити понад 2,9 тис. сімей, що дозволить увести в експлуатацію близько 56 тис. кв. м житла і підключити до існуючих комунікацій понад 1,7 тис. садиб, уточнюють в міністерстві.

У цьому зв'язку в Мінрегіоні зазначають, що реалізація зазначених держпрограм на сьогодні є реальною, але недостатньою можливістю для поліпшення умов проживання на селі, оскільки такого поліпшення потребують майже 70 тис. осіб, які виявили бажання взяти участь у цих держпрограмах.

За даними Мінрегіону, в цілому з початку реалізації в 1998 році державних і регіональних програм доступного житла до 1 червня 2015 пільгові кредити надані 95,7 тис. сільських сімей на загальну суму 1 млрд 190,2 млн грн (у т.ч. за кошти державного бюджету – 623,7 млн. грн, місцевих бюджетів та інших джерел фінансування – 566,5 млн грн): введені в експлуатацію понад 1,5 млн кв. м житла і підключені до існуючих комунікацій понад 74 тис. житлових будинків.

При цьому в міністерстві зазначають, що на 1 січня 2015 року в сільській місцевості проживало 30,9% загального населення України, а сільський житловий фонд налічував 5,8 млн. будинків на 6 млн квартир, при цьому рівень комфортності житлофонду є досить низьким: газом обладнані 84,2% будинків, водопроводом - 33,4%, каналізацією - 29,9% житлофонду.

Як повідомлялося, в середині червня поточного року заступник голови Мінрегіону Роман Абрамовський повідомив, що міністерство виступить з ініціативою про надання за рахунок коштів держбюджету сумарно 1 млрд грн на програму пільгового молодіжного житлового кредитування та доступного житла 30/70, умови яких на сьогодні вдосконалює Мінрегіон.

Разом з тим, відповідно до чинного законодавства, з урахуванням недофінансування держпрограм доступного житла в попередні роки Мінрегіон направив запит до Мінфіну про необхідність надання коштів на загальну суму 2,6 млрд грн, уточнив він.

За словами Абрамовського, Мінрегіон розраховував погодити нові умови кредитування за вказаними держпрограмами до можливого внесення змін до державного бюджету 2015 року з метою забезпечення фінансування вже в поточному році, в іншому випадку - в 2016 році.

В Україні в цілому затверджено п'ять держпрограм доступного житла, однак через відсутність або нестачу держфінансування в 2014 році реалізація і укладання нових договорів за деяким з них призупинена.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: держпрограма пільгового житлового к, Мінрегіон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ