Пт, 2024-03-29, 11:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 15 » Нуланд та Сурков зустрілися у Калінінграді. Представники Меркель та Олланда натиснуть на Путіна
21:40
Нуланд та Сурков зустрілися у Калінінграді. Представники Меркель та Олланда натиснуть на Путіна
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Офіційні представники канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда найближчими днями вирушать до Москви, де проведуть переговори з керівництвом РФ щодо виконання Мінських угод, повідомляє в п'ятницю, 15 січня 2016 року, "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в українських дипколах.

Згідно з інформацією, домовленості про візит посланців було досягнуто під час тристоронньої телефонної розмови лідерів України, Німеччини та Франції 13 січня поточного року. "Посланці Меркель та Олланда наступного тижня в Москві чинитимуть тиск на президента РФ Володимира Путіна з метою виконання Мінських домовленостей", - розповів співрозмовник агенції.

За його словами, під час нещодавніх телефонних перемовин Меркель, Олланд і президент України Петро Порошенко визначили основні вимоги до РФ - негайне припинення вогню, відведення важких озброєнь і допуск представників ОБСЄ до всіх об'єктів на сході України. "Саме ці вимоги відвезуть до Москви представники Меркель та Олланда", - додало джерело.

За його словами, після візиту до РФ офіційні представники приїдуть до Києва для проведення консультацій щодо ситуації на Донбасі та стану виконання Мінських угод.

Тим часом сьогодні, 15 січня, помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд прибула з Литви до Калінінградської області РФ, де у неї відбулася зустріч з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, повідомляє "Голос Америки".

Згідно повідомленню, консультації мали місце в закритому режимі у резиденції президента Путіна в місті Піонерський, на березі Балтійського моря.

Після завершення перемовин сторони утрималися від коментарів.

У заяві представника Держдепартаменту Джона Кірбі зазначається, що "обговорювалася ситуація на сході України й необхідність повної імплементації Мінських домовленостей", інформує УНІАН .

"Зустріч помічника держсекретаря Нуланд з помічником президента РФ Сурковим - частина нашої безперервної роботи з РФ, яка провадиться з тією метою, щоб переконатися в повній реалізації Мінських домовленостей в тісній координації з іншими учасниками нормандського формату - Україною, ФРН та Францією", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, з початком 2016 року відчувається інтенсифікація діалогу з офіційною Москвою щодо подальшого невиконання російською стороною Мінських домовленостей.

11 січня Київ відвідав представник РФ у Тристоронній контактній групі Борис Гризлов, де він зустрічався з Петром Порошенком та Леонідом Кучмою.

В свою чергу Путін обов'язковою умовою подальших консультацій називає готовність України закріпити "особливий статус" Донбасу на "постійній", а не на тимчасовій конституцій основі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: Путін, представники Меркель, НУЛАНД, сурков, Олланд, Калінінград
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ