Сб, 2024-04-20, 08:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 5 » Обама де-факто запровадив ембарго на постачання зброї Україні
09:22
Обама де-факто запровадив ембарго на постачання зброї Україні
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент США Барак Обама ще не ухвалив рішення про постачання зброї в Україну, заявила помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд.

"Це питання ще обговорюється", - сказала високопосадовиця на слуханнях у Конгресі, присвячених Україні, передає BBC Україна.

За її словами, президент отримав рекомендації щодо цього від низки відомств.

Пані Нуланд також заявила, що Росія від грудня передала сепаратистам "сотні одиниць" військового обладнання.

Конгресмен-республіканець Кріс Сміт, голова Гельсінської комісії (Комісія з безпеки і співробітництва в Європі) заявив, що Адміністрація президента США де-факто наклала ембарго на постачання оборонної зброї Україні.

Про це він повідомив сьогодні в ході слухань у Комітеті Палати представників США у закордонних справах, передає Голос Америки.

“Затримка поставок зброї, це, по суті, відмова. Тож де-факто ми маємо ембарго на постачання оборонних озброєнь до України. Мені і багатьом іншим, мабуть, це нагадує війну на Балканах, коли ми також доклали всіх зусиль, щоб боснійці та хорвати не отримали змоги захищати себе від агресії Мілошевича. Тепер ми бачимо повторення тієї ж політики у випадку нашого друга та союзника України", - заявив Сміт.

Законодавець також наголосив, що українці "потребують захисних озброєнь негайно", і додав, що вся відповідальність за відмову надання Україні озброєнь лежить на президентові США Баракові Обамі.

Конгресмен-республіканець Родні Фрелінгайзен під час слухань розповів, що Обама не відповів на три письмових запити з приводу надання підтримки Україні як країні, яка є союзником США за межами НАТО.

"Я вже тричі писав президенту з приводу надання Україні підтримки, як країні, яка є союзником США за межами НАТО, і жодного разу не отримав відповіді. Але нам потрібно щось робити", - наголосив Фрелінгайзен.

9 лютого президент США Барак Обама після переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель заявив, що ще не ухвалив рішення про постачання летальних озброєнь в Україну. Американський лідер зазначив, що США підуть на такий крок, якщо дипломатичні зусилля проваляться. Обама також вказав на те, що США і Європа вдадуться до "відповідних заходів" щодо Росії у випадку, якщо переговори щодо України в Мінську не увінчаються успіхом.

Раніше п'ятнадцять американських сенаторів, які представляють обидві партії Конгресу, написали відкритого листа президенту США із закликом негайно надати Україні летальну зброю оборонного характеру.

Міністр оборони США Ештон Картер також підтримує цю ідею.

18 грудня 2014 року Барак Обама підписав "Акт на підтримку свободи України", в якому йдеться про надання Україні військової допомоги на загальну суму 350 млн доларів. Ця сума буде розділена таким чином: 100 млн доларів буде надано в 2015 році, а по 125 млн доларів - в 2016 і 2017 роках.

Повідомлялося, що ця допомога міститиме предмети особистого захисту і навчання у протидії наступальним видам озброєння, протитанкові озброєння, зброю і боєприпаси для особового складу, радари для виявлення артилерійських батарей, далекоміри, обладнання для оптичного наведення і управління, безпілотники для тактичного спостереження, захищене комунікаційне обладнання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: постачання зброї Україні, Обама, ембарго
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ